Имаме чудесно дългогодишно сътрудничество с Българската банка за развитие (ББР).

...
Имаме чудесно дългогодишно сътрудничество с Българската банка за развитие (ББР).
Коментари Харесай

Eва Вит: Българската банка за развитие е чудесен дългогодишен партньор на KfW

" Имаме отлично дългогодишно съдействие с Българската банка за развиване (ББР). Подписахме два заема - през 2010 и 2016 година - в размер на 125 милиона евро за енергийна успеваемост в строителния бранш. ББР е наш скъп и благонадежден сътрудник. " Това съобщи шефът по федерални и европейски връзки в Германската банка за развиване KfW Ева Вит, която има над 20-годишен опит в региона на плановото финансиране, развиването на финансовите системи и инфраструктурното финансиране. Тя беше в София и участва на годишната среща на акционерите на Европейския капиталов фонд, която тази година се организира под семейството на ББР.

На форума се включиха висши мениджъри на 26 европейски финансови институции, както и представители на Фонда, Европейската комисия и Европейската капиталова банка. Дискусиите бяха фокусирани най-много върху детайлите от новата финансова рамка InvestEU, която би трябвало да наследи Плана " Юнкер " за интервала 2021 - 2027 година.
 Хуберт Котони: Българската банка за развиване е водач в вложението в обществени стратегии
Хуберт Котони: Българската банка за развиване е водач в вложението в обществени стратегии

InvestEU ще е още по-мащабен от предшественика си - проекта " Юнкер ", уточни специалистът

В тази връзка Вит изрази мощно удовлетворение от това, че Европейската комисия (ЕК) ще продължи Плана " Юнкер ". " Аз считам, че досегашната стратегия бе доста огромен политически сигнал за подкрепяне както на вложения в цяла Европа, по този начин и на корпорации сред разнообразни европейски сътрудници. Доволна съм, че Европейската комисия реши да продължи този финансов проект, който InvestEu подсигурява, както и да разшири достъпа до програмата за разнообразни сътрудници и национални банки за развиване. Ние изготвихме регулациите, а Европейската комисия работи по оптимизация на програмата InvestEU ", уточни Вит.

По думите ѝ оттук насетне всички дружно би трябвало да положат старания, с цел да бъде несъмнено, че InvestEu в действителност ще работи и ще бъде в интерес на бизнеса и на разнообразни планове, които би трябвало да се подкрепят в другите страни.

На въпрос какви са вероятностите пред националните банки за развиване в новия бюджетен интервал, поради това, че те ще получат нов статут на прилагащ сътрудник, специалистът изясни, че поначало Европейска комисия е разпределила 25% от гаранционния фонд към банките за развиване. По този метод ще се включат нови участници, което значи повече хрумвания и нововъведения. " Това, което ние, банките за развиване, даваме от своя страна, е опитът с локалния бизнес и потребностите му. Аз мисля, че ще е доста потребно да създаваме дружно разнообразни стратегии, от които бизнесът и обществото се нуждаят ", сподели още Вит.
 Марк Бартоли: Новата финансова рамка InvestEU ще наследи и надгради Плана
Марк Бартоли: Новата финансова рамка InvestEU ще наследи и надгради Плана " Юнкер "

От финансиране ще могат да се възползват повече браншове, счита експертът
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР