Имаме български бизнес в Македония и той не е никак

...
Имаме български бизнес в Македония и той не е никак
Коментари Харесай

Владимиров: Македонските медии, в които има език на омразата спрямо България, са на Орбан

Имаме български бизнес в Македония и той не е по никакъв начин дребен. В едни от най-регулираните бизнеси в Македония България има доста съществено наличие.  

Това разяснява в ефира на бТВ Владимир Владимиров.

В македонското общество няма отрицателни връзки по отношение на България. Има идвестна засегнатост във връзка с ветото да влизането на страната в Европейски Съюз. В контракта, подписан през 2017 година написа, че двете страни одобряват обща история. Но по-късно България наложи своя прочит на историята, без да имаме някакъв реализиран консенсус в историческата комисия и оттова потеглят част от проблемите. А персонално моето мнение е, че ние допуснахме неточност, и то серозна, че не пренесохме разногласието вътре в македонското общество, разяснява той.

Има голяма разлика сред мисленето и говоренето на елементарните македонци и това, което излиза в избрани медии. А голяма част от тези медии са благосъстоятелност на господин Орбан. И това са медиите, в които вие можете да срещнете езика на омразата по отношение на България. Ето това е тематика, с която България може да ангажира европейската общественост, тъй като в пътя на всяка една страна към Европейски Съюз са копенхагенските правила, разяснява той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР