Имаме амбицията да имаме повече депутати в парламента, но обществената

...
Имаме амбицията да имаме повече депутати в парламента, но обществената
Коментари Харесай

Дончев: Политиката не е състезание по надвикване или шампионат кой кого по-цветно ще обиди

" Имаме упоритостта да имаме повече депутати в Народното събрание, само че публичната и политическата динамичности са доста интензивни и ние сме подготвени и за трите разновидността - титулярно-партийно държавно управление, за какво не с Бойко Борисов за министър председател, неполитически кабинет или държавно управление на малцинството ".

Това сподели пред БНР Томислав Дончев, зам.-председател на ГЕРБ.

И акцентира, че номинациите за водачите в листите за изборите се вършат на равнище локални структури, а Изпълнителната комисия рядко пренарежда имената, и то поради съображения от национално равнище.

Според него една от аргументите за безплодните парламенти през последните две години е субстанцията на политическия нарцисизъм, която се е настанила трайно в Народното събрание.

Томислав Дончев уточни, че от страна на програмни и идеологически послания ГЕРБ и Движение за права и свободи имат сходства, само че държавно управление от такава коалиция би разединило в допълнение българското общество и надали сходно решение ще бъде подкрепено от структурите и симпатизантите на ГЕРБ.

" Политиката не е съревнование по надвикване или шампионат кой кого по-цветно ще обиди, а е развой, поминък, изкуство за самоуправление на обществото и в този комплициран дискурс би трябвало да се раждат прагматични решения, които да са от изгода за хората. Едно държавно управление би трябвало да има логичност, смисъл, да бъде натоварено с най-малко несъгласия... Политиците би трябвало да си приказват, би трябвало да има и взаимни отстъпки. След сформирането на идващия парламент би трябвало да има среща на всички водачи на политически сили, показани в новото Народно заседание ", продължи той.

За листата " Магнитски " акцентира, че това е многопластов сигнал - институциите в България не са в положение да си свършат работата, " щом някой извън ни дава имена и ние се гледаме сепнато ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР