Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване,

...
Имаме 850 милиона лева за проект по Плана за възстановяване,
Коментари Харесай

Премиерът: С 850 млн. лв. от Плана за възстановяване рехабилитираме напоителните системи

" Имаме 850 милиона лв. за план по Плана за възобновяване, с който можем да рехабилитираме напоителните системи в страната или да ги доизградим ". Това разгласи министър председателят Бойко Борисов на среща с министрите на водите, строителството и земеделието - Емил Димитров, Петя Аврамова и Десислава Танева, оповестиха от " Дондуков " 1. По-рано Борисов се срещна и настрана с Димитров, поради изявлението му в Народното събрание, че Бургас е пред водна рецесия.

Пред премиера министрите докладвали положението на напоителните системи в страната и ограниченията, които се постановат за обезпечаване на вода за питейно-битовите потребности в страната, както и за земеделските производители и животновъдите.

Борисов заръчал до старта на плана по Плана за възобновяване виновните министри да се заемат с рехабилитацията на най-уязвимите места във водния бранш, а в това време да се употребява зимата и преваляванията, с цел да се изпълнят язовирите.

Министър-председателят изискал реализирането на цялостна съгласуваност, както и да се обърне особено внимание на сондажите в обитаемоте места и върху освобождението на вода от язовирите и за земеделците. „ Защото от едните сондажи употребяваме за битови потребности, а от другите - за земеделците и животновъдите ", споделил още Борисов.

Министър Аврамова уведомила Борисов, че подробният организационен проект за довеждащия тръбопровод на Перник е направен, разгласен е в „ Държавен вестник " и след 19 декември ще бъде импортиран за утвърждение в Министерството на районното развиване и благоустройството.

В рамките на съвещанието било разисквано усилването на координацията сред другите институции по отношение на подаването на ежедневна настояща информация за водния бранш. Дискутирани били и най-належащите ограничения, които би трябвало да се подхващат във връзка с язовирите.

„ Имаме проект, оптимално бързо да се свърши нужното, отивайте да работите ", обърнал се министър председателят Борисов към министрите

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР