Имаме 77 млн. лева във Фонда за бедствия и аварии,

...
Имаме 77 млн. лева във Фонда за бедствия и аварии,
Коментари Харесай

Борисов каза колко милиона сме заделили за борбата с коронавирса и отправи призив

Имаме 77 млн. лв. във Фонда за бедствия и повреди, а още 50 млн. лв. сме подготвени незабавно да отпуснем за ограничения против ковид. Ще вършим каквото споделят специалистите.

Това сподели министър председателят Бойко Борисов на изключително държавно съвещание взаимно с Националния щаб за ковид.

Заседанието стартира с минута безмълвие в памет на шефа на националната защита ген. Андрей Боцев.

“Разпоредил съм 100 000 литра алкохол да се деблокират от запаса, където има 400 000 литра”, сподели министър председателят и даде задача на финансовия министър Владислав Горанов да направи среща с българските производители на дезинфектанти.

Борисов бе безапелационен, че би трябвало по най-бързия метод да се задейства зареждането на маски и дезинфектант, с цел да няма дефицит.

Премиерът прикани компании да пренастроят машините си и да създават маски.

“Нищо срамно няма, в случай че в България се появи ковид при този голям трафик и придвижване на хора”, разяснява още той.

“Нямаме потвърден случай на български жител или задгранични жител в България с коронавирус”, рапортува шефът на ВМА и ръководител на оперативния щаб против ковид ген. Венцислав Мутафчийски.

Борисов прикани хората да не се поддават на непотребна нервност и суматоха.

“Освен формалния брифинг в 8 часа във ВМА по отношение на ковид, заповядвам към този момент да се организира и в 17.00 часа, с цел да не стане по този начин, че да се каже, че е имало случай, а се оповестява за него чак на другия ден. Ако би трябвало и на обяд ще има брифинг”, разяснява още Борисов.

Министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев добави, че ще прати указания към лекарите по какъв начин да се вършат болнични листове за хората под карантина.

“Да не паникьосваме хората, да не изкупуват храните – това ще отшуми ще мине. Щом го има в Италия, Франция, то ще пристигна.

И като пристигна не значи, че нещо по-различно се случва. Разчитам на докторите”, сподели още министър-председателят, като разпореди на здравният министър Ананиев да събере всички шефове на лечебни заведения.

“Като идват пациентите, на всеки един да се отделя време и всичко да се обясни”, прикани Борисов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР