Имаме 7 интересни коктейлни решения за летните жеги, които да

...
Имаме 7 интересни коктейлни решения за летните жеги, които да
Коментари Харесай

На плажа с коктейл с аромат на лято frognews.bg

Имаме 7 забавни коктейлни решения за летните жеги, които да ви спасят от неуместните страни на жаркото лято.

 

Номер едно – Ягодов коктейл . В горещините на нас ни остава да се крием на сянка, в добре охладени от климатик стаи или най-малкото да се паркираме пред вентилатора и да мислим за уютни места с разхлаждащ морски бриз и не по-малко разхлаждащ коктейл.

Какви питиета обаче са подобаващи за горещото време на открито? При изискване, че в жегите алкохолът не е напълно целесъобразен, тук търсим златната среда. Затова и се ориентираме по-скоро леки питиета със мощен плодов усет и приятна наслада, които да лишават топлината от тялото. Измийте ягодите и ги нарежете на части. Сложете ги в купа, а по-късно във фризера за час-два, до момента в който замръзнат. След като мине нужното време, прехвърлете ягодите в блендер и налейте бяло вино. Всичко се смила до съвършена гладкост.

 

Номер две- фамозният коктейл Секс на плажа. Във висока чаша се поставя лед, по-късно водката, ликьорът, портокаловият сок и най-после сокът от боровинки. Може да се украси с резенче лайм или с портокал и коктейлна черешка.

.
Фейсбук

 

Лятото има усет на любеница и това е вселенска истина. А този прелестен плод се вписва повече от отлично с доста летни коктейли, придавайки им наслада и отнемайки от ударната мощ на алкохола. Това е коктейлът Динено Мохито . Смесват се любеница, сок от лайм, лист от мента, бял ром, малко сироп от агаве и лед. Този коктейл дава типичният прелестен и пресен усет на мохитото, само че с една плодова основа от динята. Резултатът е прелестен, апетитен и разхлаждащ. Половината от листата от ментата се смачкват и прибавят в каната, а другата половина се резервират за декорация. Крайният резултат може по всевъзможен метод да задоволи естетическите ви потребности.

 

Гимлет  е типичен коктейл с джин (или с водка, за предпочитане, не и с двете, в случай че не желаете да се натряскате доста стабилно), който е прелестно кисел и мощно ободрителен. В неговия по-летен вид може да прибавим обаче още малко усет и мирис, които да засилят това чувство за прохлада. Продуктите – джин, сок от лайм, сода, малко захарен сироп и филиз розмарин или босилек. Комбинацията от киселината на лайма и характерния мирис на краставицата и на босилека/розмарина получават забавен и леко другоземен детайл на коктейла.

Има и специфични джинове с усет на краставица, които в допълнение да застъпят нейното чувство и да му придадат повече компактност.

.
Фейсбук

 

За хората, които не желаят да пият алкохол в жегите предлагаме безалкохолни коктейли. Номер пет - Безалкохолно Малиново Мохито . Нужни са шепа пресни малини, мента, супена лъжица гренадин, сок от лайм, газирана вода и 2 супени лъжици кафява захар. Всичко се намачква. Малините са извънредно потребни зa кожата и спомагат за загубата на килограми, защото не съдържат огромно количество плодова захар и калории. Те усилват имунитета и са един от най-силните антиоксиданти.

 

Номер шест - Пъпешова бомба . Необходими артикули – пъпеш, портокалов сок, малко сол, малко кафява захар и парче свеж джинджифил. Джинджифилът укрепва организма и ни прави по-устойчиви към разнообразни типове болести. Джинджифиловият корен усъвършенства всички когнитивни функционалности и спомага за поддържането на добра памет.

 

И, несъмнено, кой би могъл да мине без бира в жегите? Ако желаете да се разхладите и да покупонясвате с компанията си някъде под жаркото слънце, това е съвършеният коктейл за задачата. Всички ще се зарадват на ексцентричното пиво, което сте забъркали. А купонът ще се оживи и ще остави у всички страхотни мемоари. Затова последното ни предложение е Рошава веселба . Сол по ръба на чашата, две супени лъжици текила, малко сок от лайм, лед и бира.

 

Наздраве!

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР