Имаме 19 балнеолечебни курорта от национално значение и 35 от

...
Имаме 19 балнеолечебни курорта от национално значение и 35 от
Коментари Харесай

В България има 19 балнеолечебни курорта от национално значение и 35 от местно

Имаме 19 балнеолечебни курорта от национално значение и 35 от локално значение. В тази цифра не влизат климатичните и морски курорт, 34 на брой, които имат отлични условия за насърчаване на здравен туризъм.
Това сподели Лиляна Арсова, шеф на Главна дирекция „ Туристическа политика “ в Министерство на туризма, по време на Четвъртия годишен конгрес на Българския съюз по балнео и СПА туризъм.
По данни на Global Wellness Institute, изнесени тази година, в интервала 2013- 2015 година световната уелнес промишленост нараства с 3,7 трилиона $, което е относително добър индикатор спрямо други промишлености, работещи на международно равнище. През 2015 година към 691 млн. туристически пътувания по света са свързани с пребиваване в места, на които могат да бъдат употребявани СПА, уелнес и други балнеоложки услуги. 11% от тях или 78 млн. са осъществени с съществена цел – балнеологичен, СПА и уелнес туризъм, което значи,че в международен мащаб има място за развиване на този профилиран туризъм, изясни Арсова.
Тя добави, че световният уелнес туризъм нараства от 494 милиарда $ през 2013 година, на 563 милиарда $ през 2015 година като това е растеж от 14%. Най-голям дял заема хубостта и анти-ейдж направлението, а минимум – уелнес на работното място, съобщи Фокус.
„ За 2017 година 10% дадохме растеж на туризма, т.е. България се движи в естествената рамка на международния туризъм, въпреки цифрата да не касае единствено СПА туризма “, разяснява още Лиляна Арсова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР