Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като

...
Имам вишу. Разбирам ги работите. Трябва да се развиваме като
Коментари Харесай

Пикаещата Темида

Имам вишу. Разбирам ги работите.

Трябва да се развиваме като туристическа дестинация. Да създадем малко повече с цел да притеглим чужденците. С монументи, но не какви да е, а неповторими. Това, бат ни Бойко с фаровете, е добър образец. Това с гроба на Гарибалди – също. Но дано не се ограничаваме. 

Бих вдигнал монумент на „ Пикаещата Темида “. Като пикаещото момченце от Брюксел, но не момченце а момиченце. Темида със завързани очи и меч в ръката. С другата ръка заметнала тогата... и пикае. А кантарът пренебрегнат като непотребна движимост. И всичко това да е шадраван, от който всеки минувач да може да пийне водица непосредствено оттова, откъдето Темида пишка. Водицата наложително да е студена.

В центъра да се направи шадраван на желанията. Да се обвърже с Министерство на здравеопазването и Здравната каса. Всеки ще има право да хвърля пари и да си пожелава здраве. От министерството един път на ден ще събират парите или по-добре някоя оторизирана от министерството компания да ги събира на хонорар. Да кажем против 120 % от събраното.

В Национална агенция за приходите е добре да се направи мемориал-костница. С къс и явен надпис - Тук ще ви разкостим!

По модел от Западна Европа е добре да се направи и монумент на чумата. Кой ще бъде изобразен на паметника ще се избере на референдум. А може и да се направи видео стена, на която на ротационен принцип да се демонстрират най-подходящите за седмицата лица.

А може да се направи и една дълга алея на симетрията, която да разделя столицата на лява и дясна част. Ще е флангирана с перки на акули, които ще символизират, че постоянно можеш да бъдеш изяден и ще завършат с поредност от гробове, които ще подсказват на минувача, че всеки е смъртен. Ей по този начин. Да се знае.

Трябва да се акцентира и на къщите музеи. Тризонетът на справедливостта. На покрива да се отвори голф игрище и всеки, който заплати вход да може да прегледа и да подържи топките, с които се играе голф. На голф игрището ще се организират частни празненства.

Да създадем и къщата на псалмите. Всеки против обезщетен вход да може да направи разходка с гид. Да се повози в частен асансьор, в който да звучат тихи напевни псалми. За облекчение на задграничните туристи да има особено подготвени глухи гидове, които да могат да споделят думата „ законно “ по 10 разнообразни метода.

На морето можем да създадем холограмни дюни. Вечер при ясно време да може да се прожектират 3Д дюни и всеки против пари да може да ги прегледа.

А в този момент съществено. Бих вдигнал монумент на блъскащото се дете в джип. Детето зло, движещо се непозволено. С непозволена скорост. Пили гуми на колелото и свирепо нанася вреди на един спокоен, преклонен черен джип. Бих направил и по този начин, че един път годишно да се сервират цветя на този монумент и по някакъв метод да се обвърже с националния празник.

Това ще разказва всичко – преход, нрав, правораздаване, страна. Може и на държавен герб да се направи.

Както ви споделих, имам вишу. което ми припомня, че би трябвало да има и монумент на „ вишуто “. Нещо пред университета. Букви, числа ей такива работи. На които, да може да се сяда и да се пие кафе.

Имам и още доста хрумвания но няма да ги споделям, тъй като не са предпазени с патент.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР