Имам усещането, че нито колегите, нито обществото разбра какво стана

...
Имам усещането, че нито колегите, нито обществото разбра какво стана
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Медицинският съвет изпълни задачата си достойно

Имам чувството, че нито сътрудниците, нито обществото разбра какво стана на конференцията. Аз отрязвам момента. Моментът е явен. По заповедта на Борисов от 23 март, по която ни беше издадена задача да изготвим рекомендации, нашият дълг е изпълнен почтено. Това сподели пред bTV проф. Коста Костов.

Вчера на конференция той разгласи, че медицинският експертен съвет към Министерски съвет приключва активност.

" Уведомих премиера за това мое решение, не ме питайте по какъв начин. Не мисля че ще има от премиера отрицателна реакция ", добави той.

" С този акт не споделям, че прекратяваме активността си, това е един фиктивен акт, един жест. Разговор за заплати не може да има. Ние работихме безплатно и безкористно ", сподели още доктор Костов.

" Ние оставаме на поста си, ние сме свършили работа за това, за което сме били предопределение. Не е имало спорове. Нашият отчет е признат в безспорна целокупност. Имаше чуваемост, имаше схващане ", добави той.

" Напрежението сред нас и щаба беше основано изкуствено. Между мен и ген. Мутафчийски е имало в предишното спорове персонално. Но това не би трябвало да е решаващо в нашата работа. Ние разбрахме, че двамата работим в една посока ", сподели той.

" За седмица и половина два ние дадохме прекалено много сила и време, не успяхме да се наспим. Това всичко се отрази на чувството, че някъде би трябвало да спрем и да понижим това движение и да се върнем при пациентите си. Моята задача като ръководител на медицинския щаб е да усетя това и да отвръщам мигновено ", сподели проф. Костов.

" Една от аргументите да заявя прекосяването ни в другото ни качество на професионална група, която продължава да работи е да давам опция на всички сътрудници в този съвет да бъдат изразявани свободно. Мненията ни евентуално ще бъдат доста разнопосочни. Искам да дам опция на всички, в това число и на доцент Мангъров. Уважението ми към Мангъров е, че отстоява мнението си ", сподели още той.

" Моята гражданска позиция не е в ущърб на тези, които ръководят, нищо персонално. За 2 седмици в политиката, разбрах, че можеш да се научиш на доста неща. Аз оставам на линия и излизам с чувство за схващане и разговор ", сподели професорът.

" За Великден всички би трябвало да съблюдаваме персоналната и душевната си хигиена. Всички би трябвало да го пазим чист. Там където сме ние, там е и Бог ", сподели той. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР