Имам усещането, че нито колегите, нито обществото разбра какво стана

...
Имам усещането, че нито колегите, нито обществото разбра какво стана
Коментари Харесай

Проф. Костов: Не ме питайте как казах на Борисов за...

Имам чувството, че нито сътрудниците, нито обществото разбра какво стана на конференцията. Аз отрязвам момента. По заповедта на Борисов от 23 март, по която ни беше издадена задача да изготвим рекомендации, нашият дълг е изпълнен почтено.

Това съобщи пред bTV проф. Коста Костов.

Вчера той разгласи, че медицинският експертен съвет към Министерски съвет приключва активност.

"Уведомих премиера за това мое решение, не ме питайте по какъв начин. Не мисля че ще има от премиера отрицателна реакция ", добави той.

"С този акт не споделям, че прекратяваме активността си, това е един фиктивен акт, един жест. Разговор за заплати не може да има. Ние работихме безплатно и безкористно ", сподели още доктор Костов.

"Ние оставаме на поста си, ние сме свършили работа за това, за което сме били предопределение. Не е имало спорове. Нашият отчет е признат в безспорна целокупност. Имаше чуваемост, имаше схващане ", добави той.

"Напрежението сред нас и щаба беше основано изкуствено. Между мен и ген. Мутафчийски е имало в предишното спорове персонално. Но това не би трябвало да е решаващо в нашата работа. Ние разбрахме, че двамата работим в една посока ", сподели той.

"За седмица и половина два ние дадохме прекалено много сила и време, не успяхме да се наспим. Това всичко се отрази на чувството, че някъде би трябвало да спрем и да понижим това движение и да се върнем при пациентите си. Моята задача като ръководител на медицинския щаб е да усетя това и да отвръщам мигновено ", сподели проф. Костов.

"Моята гражданска позиция не е в ущърб на тези, които ръководят, нищо персонално. За 2 седмици в политиката, разбрах, че можеш да се научиш на доста неща. Аз оставам на линия и излизам с чувство за схващане и разговор ", сподели професорът.

"За Великден всички би трябвало да съблюдаваме персоналната и душевната си хигиена. Всички би трябвало да го пазим чист. Там където сме ние, там е и Бог ", сподели той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР