Имам удоволствието да съобщя, че реномираната международна агенция StartupBlink класира

...
Имам удоволствието да съобщя, че реномираната международна агенция StartupBlink класира
Коментари Харесай

София е на челна позиция сред най-добре развитите градове със стартъп екосистеми

Имам удоволствието да оповестя, че реномираната интернационална организация StartupBlink класира София на челна позиция измежду най-добре развитите градове със стартъп екосистеми. Това написа във "Фейсбук " икономистът и общински консултант от ГЕРБ/СДС Димитър Вучев.

Столицата ни се класира на 86-о място от 1000-та най-развити града в света. На първо място сме измежду градовете на Балканите и на 25-о в цяла Европа. Позицията е с две места по-нагоре в класацията по отношение на миналогодишното издание на отчета.

София e измежду най-бързо трансформиращите се цифрово европейски градове

Непосредствено пред София в класацията са Франкфурт (Германия), Виена (Австрия) и Лисабон (Португалия). Веднага след нас се подреждат Будапеща (Унгария), Манила (Филипини) и Канзас (САЩ).

Другите три български града с добре развити екосистеми в класацията са Варна (430-о място), Пловдив (784-о място) и Бургас (984-о място).

В ранглистата на страните България е на 32-а позиция, което е с три места по-напред по отношение на 2019 година. Безапелационен водач са Съединени американски щати, които имат 34 града в топ 100.

Работата ни в поддръжка на нововъведенията и бизнеса продължава, като моята персонална упоритост е София да влезе в топ 50 на тази влиятелна ранглиста. При избрани усъвършенствания България пък може да бъде в топ 30 в света още следващата година. Нуждаем се от улеснение на правната рамка за бизнесмените, поощряване на частните вложения и понижаване на зависимостта от общественото финансиране.

Имам удоволствието да оповестя, че реномираната интернационална организация StartupBlink класира София на челна позиция измежду...
Публикувахте от Димитър Вучев в Четвъртък, 28 май 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР