Имам толкова данни, че ще ми трябва инженер от SpaceX,

...
Имам толкова данни, че ще ми трябва инженер от SpaceX,
Коментари Харесай

Маратонът BESTEFFICIENT Challenge: Хората, фактите и историята, която написаха те

Имам толкоз данни, че ще ми би трябвало инженер от SpaceX, учителките ми по физика и математика от 10 клас и основен контрольор в Национална агенция за приходите, с цел да обработя всички, само че ще стартира с нещото, поради което се заехме да организираме този маратон, а точно да предизвикваме хората да бъдат по-активни , даже в „ напрегнатото си всекидневие “ на този посипан с отпуски сезон.
Предложих да бъде във формат от един месец, тъй като по-къс период не би представлявал предизвикателство за волята и характера на участниците, нито би имал положителен краен резултат върху тях.
Рискувахме по-дългият период да „ прегори “ някои и да убие ентусиазма у други. Истината е, че годините опит са ми посочили, че с цел да бъде ефикасен дразнителят, той би трябвало да е отвън зоната на комфорт, само че в границите на опциите на хората , с цел да провокира първите и да надгради и развие вторите.
Сложих една измама - дистанцията на маратона, която изигра ролята на натурален мотиватор и имахме на разположение цялостен екип от надъхани бегачи.

Е, подразнихме лъва! Вижте какво се случи!
22 – броя на участниците, които се включиха. Съжалявам, че не успяхме да включим всички искащи, само че все пак доста надскочихме в началото планувания формат.
13 – броя на дамите, а 9 беше броя на господата
0 - Нито един от тях не се отхвърли по време на конкуренцията
 
В първата седмица участниците минаха общо 1 394 км, а в последната това число доближи 1 991 км, което е с цели 40% растеж на достиженията . Километрите приблизително на човек в края са 90,5 км на седмица или приблизително 13 км дневно . За съпоставяне 70% от живеещите в София карат автомобила си на по-късо разстояние.
Събирателно дистанцията на всички участници е равна на 6 592 км или другояче казано дължината на Китайската стена ! Или повече от дистанцията от източното до западното крайбрежие на Съединени американски щати. Или от София до Мадрид и назад, или до Дъблин, или до Единбург и обратно! А в права линия: съвсем колкото е от Лондон до Ню Йорк. 9 индивида посочиха понижаване на тежестта си, а някои – и на ограниченията си 7 споделиха, че са се усещат по-жизнени и енергични от предния месец 5 индивида се похвалиха с възстановяване на съня
Близо половината от присъединилите се споделиха, че са удвоили дистанцията, което са минали по отношение на предходния месец Петима се похвалиха, че за пръв път от деца бягат 3-4 км без да стопират Спирам дотук със сухата статистика, с цел да ви срещна с водачите в седмица четвърта и последна и с водачите в първия Bestefficient Challenge на Actualno ВКЪЩИ.
 

От „ значимо е присъединяване “ до „ по-бързо, по-силно, по-високо “ или водени от олимпийските правила на две разнообразни столетия, участниците поставиха старания, с цел да реализира всеки своята цел и да си потвърди, че може да бъде най-хубавото от себе си

 


Това е най-интригуващата и най-близка до маратонското тичане категория, която непрестанно менеше своите водачи с всяка последваща седмица. При мъжете още в първата седмица Стефан Йорданов излезе напред, само че не беше оставен на мира от идващите го по петите Иво Анев , който го догони във втората седмица, а в следствие Георги „ Шопа “ Стойчев сподели класа с тичане покрай 4 мин за км!
В последна сметка с преобладаващо и непрекъснато движение в решаващата последна седмица Стефан извоюва успеха и справедливо е на върха в тази категория.

Не по този начин стояха нещата при дамите.
След мощното начало в първите две седмици на Еми , тя получи отпор в третата от Габърче , която подпали маратонките си, с цел да слезе до движение от 5 мин за км. Поли също се включи с тичане в границите на малко над 5 мин за км, само че по всичко изглеждаше, че Еми държи конкуренцията на безвредна отдалеченост.

Тогава пристигна и седмица 4 – драма, зрелищен театър или сцена на лъвици, вие преценете! Най-неочаквано двете фаворитки не направиха бягания в последната седмица, а там за премията скок изскочи Люба .
Двете с Еми споделят първото място в крайното класиране със напълно тъкмо еднакъв резултат от 5:28 мин на км за общата отдалеченост, която са пробягали, само че изпращаме Люба да скача с бънджи, тъй като регистрира бягания за всички седмици на Предизвикателството.

 
 
Бележка : *За категорията " Бегач " се състезават единствено предоставилите данни за движение на тичане (англ. pace ) като се изисква да са пробягани най-малко 10 км и 550 м за седмицата .
 
Маратонът се трансформира в ултра маратон, а ултра маратонът - в безконечен поход към успеха. Особено в третата седмица където двете водещи фигури в конкуренцията – Поли и Гери , които предходната седмица подвигнаха летвата над 200 км на седмица, в този момент безусловно счупиха километража, правейки маратон дневно и достигайки умопомрачителната граница от над 300 км за седмицата.

Разбира се, никой не бе в положение да поддържа тяхното движение и номер 3 за седмицата Алекс Миланов се приближи най-близо със своите 170 км, което въпреки всичко беше на половина. Гери доближи 330 км в заветния финален стадий, а Поли съумя да се пребори за първото място още ден-два преди финала, заковавайки общо 386 км на осмия ден от последния спринт – 31 август 2020 година - или 48 км приблизително дневно в последната седмица!!!
Ето това бе равносметката и толкоз костваше на Поли, с цел да се пребори за върха. В генералното класиране двете приключиха със страхотните 925 км за Поли и 866 км за Гери .

За бронзовия орден се пребори Габърче , само че забележете, със „ скромните “ 509 км!

В топ 5, осигуряващо ваучери от GRAND OPTICS, място откриха още Александър Миланов и Цвети Тодорова .


В четвъртата и последна седмица на Предизвикателството най-активната всред дамите с деца до 7 годишна възраст беше Диана , която затвърди резултата си от над 60 км в миналата седмица.

Еми не съумя напълно да довърши започнатото в първите седмици по персонални аргументи и все пак щеше да стъпи на почетната стълбичка като „ Walking Mom “ със солидните 284 км. Въпреки, че не съумя да регистрира тичане в последната седмица, резултатите от 5 мин и малко за км тичане от предходните седмици й отредиха почетната купа „ Бегач “ при дамите (както стана дума по-горе). Както гласи поговорката: „ Цели се в Луната. И да не улучиш, ще попаднеш измежду звездите “.
Постоянството, което сподели Силвия в хода на конкуренцията беше увенчано с триумф. В хода на конкуренцията видяхме даже фрагменти, в които цялото семейство прави крос в парка, което може единствено да ни радва, тъй като положителния образец се следва. Дано наградата за първо място в категория „ Walking Mom “  бъде спомагателен тласък за още интензивност.

Очаквано и напълно справедливо Стефан Арнаудов взе наградата в категория „ Walking Dad “ с цели 264 км за месеца. Той означи забележителен напредък в хода на надпреварата и във връзка с своето движение, само че за жалост лека контузия го извади от строя в последната седмица при бегачите.

В седмица две ви запознахме с първия напредващ – Мартин , след това Диана отсрами дамите в третата седмица. Още една дама запретна ръкави... или крачоли - в последния стадий – Кате дублира своя резултат от седмица три и стана най-прогресиращият участник в последната четвърта седмица.


 

За отбелязване е и присъединяване на Галя , която започва мощно при майките, след това лятната отмора я отдалечи обратно от главната група, само че не и попречи да направи гръмко завръщане на финала.

Има още едно име, което е редно да откроим. Това е Мимс . Тя методично разпростра своя капацитет в хода на Предизвикателството и кацна на позицията на „ Най-прогресиращ “ участник.
Освен, че бе дейна в своите бягания и доближи гросмайсторската граница от 300 км за месеца или следно 10 км дневно, тя съумя да усилва своя резултат с по 15-20 км във всяка последваща седмица като стартира от по-малко от 50 км в първата и приключи с над 100 км на финала.

 
 
Така маратонът на и Actualno към този момент е история . Той има своите водачи в обособените категории, бе забавен и трогателен за доста от участниците, а за мен самия беше превъзходен мотив да разнообразя подготвителния календар в най-спокойния месец от годината.
За мен бе наслаждение да измина дистанцията дружно с вас и да разясня триумфите на участниците. Надявам се на всички да им е харесало и ще се включат в бъдещи провокации като причислят със себе си близки.
Както гласи девизът на актуалните олимпийски игри „ Важно е присъединяване “. Но дано това да не стопира никой да търси оптималното от себе си, тъй като мотото на античните олимпийски игри е било „ По-бързо, по-силно, по-високо “!
 
Автор: Стефан Терзийски



Стефан Терзийски, фитнес специалист и създател на Bestefficient ™

За мен Гугъл знае: Магистърска степен " Фитнес, Спорт, Здраве " Диететика - специализация във Франция Кондиционна подготовка на професионални спортисти в Париж Онлайн тренировки и консултиране –

Ти би трябвало да знаеш: Обичам специалността си и за мен всеки човек, който избере да работи с мен и всеки случай е специфичен:)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР