Имам сериозни възражения срещу решението на съда за ареста на

...
Имам сериозни възражения срещу решението на съда за ареста на
Коментари Харесай

Бойко Рашков за ареста на Борисов: Имам сериозни възражения срещу решението на съда

Имам съществени възражения против решението на съда за ареста на Бойко Борисов. Това сподели в студиото на някогашният вътрешен министър Бойко Рашков. Съдът постанови, че карцерът на водача на ГЕРБ е противозаконен, само че някогашният вътрешен министър не е склонен.

" В нито едно от решенията никой не е обърнал внимание на обстоятелствата, които се съдържат в делото. Много от дълго време трябваше да се проверява активността на този човек и то в елементи. За страдание, прокуратурата бездействаше години наред във връзка с сигнали, които се получаваха за връзките сред Божков, Борисов и Горанов. И въпреки всичко не беше задържан единствено Борисов, Горанов и Севделина Арнаудова също бяха арестувани и чакаме дефинитивно решението на съда ", изясни той. Според него задържането на водача на ГЕРБ не е било неточност, а е закъсняло.

Рашков разяснява и изявления на настоящия вътрешен министър Иван Демерджиев, който сподели, че по времето на Рашков парцели на Министерство на вътрешните работи са се употребявали за частни празненства.

" Несериозно е министър, който е допускал шест месеца заместникът му непозволено да употребява някакъв парцел, да има искания към мен ", сподели Рашков. Той ги назова " измислици ".

" Колегата, който по едно време щеше да става мой заместител, приказва и нелогично, и лъжи. Не е имало никакви частни празненства. Имаме единствено един случай, при който служителка от една дирекция в Министерството на вътрешните работи, имайки зрелостник, е изискал позволение да употребява ресторантската база в почивна станция. Тя е заплатила разноските, които са направени на цени за външни лица, не за чиновник на Министерство на вътрешните работи. В това няма нищо укоримо ", изясни Рашков.

Бившият вътрешен министър изясни, че след рокадите в Министерство на вътрешните работи е провел диалог с президента на България.

" За тези светкавични чистки, които започнаха да вършат като по проект, сякаш някой им беше свел задача на тези длъжностни лица от Министерството на вътрешните работи, аз уведомих президента. Не можех да приема, че хора, назначени от президента, ще стартират да освобождават висококвалифицирани фрагменти от Министерство на вътрешните работи в навечерието на предварителни избори ", сподели ексминистърът.

" Сред тях бяха хора, които бяха взели доста ефективно присъединяване в противодействието на купения избор ", разяснява Рашков. " Опасявам се, че някой желае на идния избор да се даде някаква независимост за пазаруването и продаването на гласове ", добави още Рашков.

Той разяснява и мигрантския напън по границите, като съобщи, че това не е единствено български проблем.

" Мигрантският напън не е български патент, а световен проблем на доста страни. Но естествено страни, които са граници на Европейския съюз като България, има повече пълномощия във връзка със основаването на трудности на непознати жители не по законния ред да минават през зелената граница. Част от тях бягат от режима, в който до момента са живели, а други - по стопански аргументи ", сподели Рашков.

" Това не е народен проблем, а европейски и международен. Не може да се реши единствено с огради ", сподели Рашков. Според него по негово време е направена сериозна работа по ремонт на граничното ни оборудване.

Бившият вътрешен министър добави, че в световен мащаб не може миграцията да се стопира единствено с огради. Той направи сравнението, че по негово време заетостта на мигрантските центрове в страната е била 30-40%. Докато в този момент домовете са претъпкани - единият дом е на 155%, а другият - на 133%, съобщи Бойко Рашков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР