Имам предварително писмо от еврокомисаря по образованието Тибор Наврачич, в

...
Имам предварително писмо от еврокомисаря по образованието Тибор Наврачич, в
Коментари Харесай

Еврокомисарят Наврачич е уверил, че ще реши проблема с половата идентичност в SELFIE

Имам авансово писмо от еврокомисаря по образованието Тибор Наврачич, в което той ме твърди, че ще намерят техническо решение за анкетата към инструмента за цифрова самокритика SELFIE, само че към момента нямаме предложение за съответно решение. Това сподели пред публицисти министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

На 22 февруари от Министерството на образованието и науката оповестиха, че са изпратили писмо до генералния шеф на Главната дирекция " Образование, юноша, просвета и спорт " към Европейска комисия Темис Кристофидо с молба за редакция на анкетата към инструмента за цифрова самокритика SELFIE. Искането е от въпроса за установяване на пола на участниците да отпадне опцията " друго " или да бъде отстранен целият въпрос, тъй като в настоящия вид той е недопустим. В писмото от МОН се посочваше, че инструментът SELFIE оказва помощ на учебните заведения да внедрят цифровите технологии в процесите на преподаване, учене и оценяване и по тази причина е належащо въпросът да бъде позволен допустимо най-скоро.

 SELFIE пита учениците от кой пол са с 4 вероятни отговора Виж още SELFIE пита учениците от кой пол са с 4 вероятни отговора
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР