Имам позитивен извод - в страната започна промяна и тя

...
Имам позитивен извод - в страната започна промяна и тя
Коментари Харесай

Адв. Велислав Величков: До половин година Гешев няма да е главен прокурор

Имам положителен извод - в страната стартира смяна и тя ще се отрази на всички, в това число и за Движение за права и свободи. Политическа партия възприеха концепцията за унищожаване длъжността на основния прокурор и ние сме доста удовлетворени. Обзалагам се, че до половин година господин Гешев няма да е основен прокурор и ще има нов Висш съдебен съвет. КПКОНПИ ще бъде преструктурирана. Новината е, че Цацаров също си отива.
Това сподели юрист Велислав Величков от „ Правосъдие за всеки “ в „ Честно казана с Люба Кулезич по Евроком.

Имаше разминаване на визиите що е това политическа акция и какви са нейните цели. Лозан Панов сподели, че акцията му е била, с цел да се преброят свободните хора. Бих бил печален, в случай че единствено % и половина в България са свободните хора. Не мисля, че преброихме свободните хора, а да дадем на хората право на избор.

Хората бяха доста възторжени при издигане на тази кандидатура. Трудно се става от арбитър политик. Съдията е привикнал малко да се произнася като съдия и неговите актове да не търпят възражения. В политическа акция краен съдия са гласоподавателите. Съобразихме се напълно с акцията на господин Панов. Ние и до момента не сме наясно кои участваха в щаба на изборите. Г-н Панов сподели,че самичък ще си води акцията. Той не можа да осъзнае, че и ние сме застанали с имената си и ние желаеме да поемем част от нашата отговорност. Ако ние си бяхме създали акция, щяхме да имаме по-добър резултат. Той е преброявал свободните хора, а ние вярвахме, че сме тръгнали за триумф на изборите. Поставихме въпрос за съветника на господин Панов - Ивет Добромирова. Той не ми отговори.

Адвокат Петромир Кънчев добави:

Протестите на „ Правосъдие за всеки “ са били във връзка дейности на Висш съдебен съвет и на основния прокурор. Хората реагират, тъй като това, което приказваме е вярно. Когато настане момента, ние отново ще излезем. Искахме концепциите ни в тази акция да бъдат още по-добре чути. Лозан Панов може би бе най-хубавият претендент. От друга страна говоренето би трябвало да има сдържан популизъм. Трябва да се приказва на езика на хората. Като интелектуален човек, господин Панов остана неразбираем. Тук пристигна разделянето сред инициативният комитет, който го издигна и самия претендент.

Опитахме да проведем диалог с него, с цел да уеднаквим посланията. В Инициативният комитет имаше прелестни хора, можехме да проведем акция в благозвучие. Но той сподели,че той ще дефинират посланията си, в кои медии, по кое време и къде да върви. Каза, че би следвало да се съобразим с него. Така Инициативният комитет стана непотребен. Самият претендент си поведе акцията. Затова не следва ИК да носи отговорност. Дадоха неверни препоръки на господин Панов.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР