Имам парадоксално отношение към всичко, което се случва, то е

...
Имам парадоксално отношение към всичко, което се случва, то е
Коментари Харесай

Михаил Подоляк: Най-добрият "дипломат" в отношенията с Русия е оръжието

" Имам парадоксално отношение към всичко, което се случва, то е малко извънредно, евентуално. Мисля, че за Русия, за съветското общество е извънредно значимо Русия да загуби тази война - с цел да може цялата тази нервност, тази безумна агитация също да претърпи проваляне. Тогава Русия ще успее (вероятно) да се обнови от вътрешната страна, може би ще реализира различен публичен консенсус, по който да живее ". Това декларира в инетрвю за телевизия Current Time (издание на радио Свобода/Свободна Европа) съветникът на украинския президент Михаил Подоляк.

" Вярвам, че провалянето ѝ е основна задача за международната общественост във връзка с отношението към Руската федерация. Парадоксална мисъл? Тоест, в случай че желаеме да спасим страна като Русия, да спасим обществото, да дадем на тази цивилизация опция да се развива по-нататък, тогава да, евентуално е належащо тя да загуби, да се премисли и към този момент да съществува в друг форма. Тоест евентуално тогава ще може да се интегрира повече в актуалната хуманистична цивилизация, хуманистичната общественост, в която се намираме ние, да вземем за пример, Украйна ", сподели Подоляк.

Поражението на Руската федерация във войната, която води против Украйна, ще разреши на тази страна да премисли политиката си, да се обнови и да се промени. В своя профил в Twitter Подоляк е написал, че " оръжието е най-хубавият посланик и преводач на език, който Русия схваща ". Запитан от журналистът от Current Time по отношение на това негово мнение и водените сега договаряния и дали може да се стигне до кротичък контракт с Москва, Подоляк декларира:

" Кажете ми един инструмент, който може да ползвате, в случай че на улицата ви нападне нарушител, който схваща единствено от мощ? Той не е интелектуалец, с него не можете да си говорите за литература, изкуство и така нататък Той се хвали с това, че може да сложи на колене всекиго. Какъв инструмент с изключение на мощ бихте приложили против него? И ние ще го използван. Русия декларира: " Гледайте, против нас води война НАТО ". Против тях не води война НАТО, срещу тях води война Украйна. Те приказват за някаква " спецоперация ", а не помнят, че нахлуха на непозната територия, убиват непознати жители и на всичко от горната страна декларират, че " освобождават " нещо ".

Той разяснява и обстановката към " Азовстал " в Мариупол, като означи, че евакуацията е в ход и тече сложен преговорен развой. " Руската страна се разграничава, за мое огромно страдание, по това, че непрекъснато трансформира изискванията на преговорния развой. Ние взехме решение: до момента в който тази сложна преговорна сесия, тази сложна преговорна евакуация несъмнено завърши, да не разясняваме в детайли какво се случва ", сподели Подоляк.

Той изясни тази въздържаност с готовност " с цел да не може никой да вложи думи в изказване, което по-късно, по явни аргументи, ще провокира странна реакция от Руската федерация ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР