Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм готов

...
Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм готов
Коментари Харесай

„Готов съм с истинските решения“: Вили Лилков потвърди, че ще играе за кмет на София

„ Имам опит, познавам столицата и нейните проблеми и съм подготвен с същинските решения! “

Това разгласи по фейсбук проф. Вили Лилков, откакто в събота предприемчив комитет го издигна за претендент за кмет на София. От обявата му в обществената мрежа излиза наяве, че той приема поканата да играе за кмет на столицата, тъй като е повдигнат от хора, които също като него няма по какъв начин да не помнят „ куфарчетата, банкрутите на банките, инфлацията, опашките и купоните “.

„ Аз няма да не помни и няма да сключа тази договорка! И не мога да се върша, че не виждам по какъв начин София продължава да се ръководи по системата „ наши хора “ – некадърно, „ на парче “ и пораства, без да се развива “, отбелязва проф. Лилков.

В инициативния комитет, издигнал неговата кандидатура, има емблематични имена, свързани със „ синята концепция “ през 90-те години на предишния век като Надежда Нейнски - някогашен министър на външните работи и водач на Съюз на демократичните сили, Ивайло Цветков - Нойзи - културолог и публицист, Васил Георгиев – Кръпката - артист и създател на песни, Богдана Карадочева - певица, Теди Москов - режисьор, Муравей Радев - някогашен министър на финансите, Петър Москов - ръководител на КОД (Консервативно обединяване на десницата и други.

Проф. Вили Лилков е някогашен член на Съюз на демократичните сили, един от учредителите на ДСБ и някогашен ръководител на ДСБ-София. Той е бил заместник-председател на Столичния общински съвет, както и няколко мандата общински консултант в столицата, от листата на Съюз на демократичните сили и " Синята коалиция ". Беше повдигнат от " Реформаторския блок " за претендент за кмет на столицата през 2015 година Тогава той получи 38 113 гласа или 9.62% от вота на софиянци, класирайки се на второ място, само че с надалеч по-малък резултат от спечелилата на първи тур Йорданка Фандъкова с 238 500 гласа (60.17%).

Проф. Лилков беше част и от инициативния комитет, издигнал кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за президент през 2021 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР