„Имам ли достатъчно кърма?“, „Колко трябва да яде бебето?“, „Хранителна

...
„Имам ли достатъчно кърма?“, „Колко трябва да яде бебето?“, „Хранителна
Коментари Харесай

Безплатни консултации и срещи в подкрепа на кърменето организира Банката за майчина кърма

„ Имам ли задоволително кърма? “, „ Колко би трябвало да яде бебето? “, „ Хранителна ли е кърмата ми? “, „ С COVID-19 съм – да кърмя ли? “ отговорите на тези и доста други въпроси ще може да намерите гратис и в друг формат в „ Дните на отворените порти “ в Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене на Столична община. Инициативата се провежда във връзка Световната седмица на кърменето от 1-7 август тази година, оповестяват от пресцентъра на " Московска " 33.

Световната седмица на кърменето е световна самодейност за поощряване, поддръжка и отбрана на кърменето. През 1990 година във Флоренция е призната Декларацията Innocenti на УНИЦЕФ, съгласно която: „ Световна цел за допустимо най-хубаво здраве и хранене на майката и детето би трябвало да бъде всички дами да са в положение да кърмят децата си напълно и всички бебета през първите четири-шест месеца да бъдат хранени извънредно с майчино мляко.

Банка за майчина кърма в София е една от институциите, чиито приоритет е освен поддръжка за кърмене, само че и обезпечаване на кърма за деца в риск.

Екипът на Банката за майчина кърма ще предложи на бъдещите и сегашни майки, опция за полемика на тематики, свързани с кърменето и донорството на кърма.

Банка за майчина кърма провежда всеки ден от 10.00ч. до 12.00ч. в интервала от 1.08. до 5.08.22г. „ Дни на отворените порти “. Желаещите ще бъдат посрещнати в постройката на Банка за майчина кърма, намираща се на ул. “Сава Михайлов “ №57.

Предвидени са разнообразни тематики в границите на Световната седмица на кърменето:

Понеделник, 1 август: „ Кабинет по кърмене в Банка за майчина кърма – отворен за поддръжка и съвещания “;

Вторник, 2 август: „ Как да изцеждаме и съхраняваме кърмата вярно в домашни условия и в Банката за майчина кърма. Безопасност на кърмата “;

Сряда, 3 август: „ Най-чести компликации споделяни от майките в началния стадий на кърменето “;

Четвъртък, 4 август: „ COVID-19 и кърмене- за значимостта на кърменето за здравето на бебето и майката “;

Петък, 5 август: „ Митове, свързани с кърменето и качествата на майчината кърма “.

Специалистите на Банка за майчина кърма имат подготвеност да дадат самостоятелни съвещания на кърмещи дами и отвън оповестените в програмата на събитията тематики.

На 4 август 2022г от 15,00 ч. в постройката на Банка за майчина кърма/Комплекс за детско хранене ще се провежда среща на медицински експерти, педиатри и неонатолози от разнообразни институции, и лица ангажирани с тази идея.

За да бъдем потребни на кърмещите майки и бебетата в риск, в центъра на полемиката ще сложим въпроси свързани с опциите, които има Банката за майчина кърма в София и проблемите, пред които са изправени медицинските експерти с вяра тази среща да бъде начало на взаимно съдействие.

Заявка за присъединяване на имейла на [email protected]
или на доктор Весела Милошева, тел.028281510;0887665323 – координатор на събитието.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР