Имам, който преживя терористичната атака в джамията Ал Нур, обяви

...
Имам, който преживя терористичната атака в джамията Ал Нур, обяви
Коментари Харесай

Премиерът на Нова Зеландия облече хиджаб срещу езика на омразата

Имам, който претърпя терористичната офанзива в джамията Ал Нур, разгласи Нова Зеландия за ''несломима' 'в молитва, посетена на жертвите от атентата в Крайстчърч в петък и прикани международните водачи да се борят против речта, която поражда ненавист., Той съобщи, че аргументите за жестокия атентат ''не са се появили за една нощ'', съобщи Гардиън.

Имамът изнесе своята тирада пред молещите се основан в Хагли Парк против джамията в Крайстчърч, която още е заградена от полицейска лента, седмица след нападението. Той акцентира, че в опитът си да популяризира ненавист стрелецът, който умъртви 50 души и е рани 42, е предизвикал ''любов и състрадание''.

''Миналия петък стоях в тази джамия и видях ненавист и гняв в очите на терориста'', сподели той. "Днес на същото място виждам любовта и състраданието в очите на хиляди новозеландци и човешки същества от цялостен ​​свят. "

Службата последва обществен апел за молитва, който беше излъчен по националното радио и телевизия и последван от двуминутно безмълвие.

Преживели, които бяха ранени по време на стрелбата, седяха в инвалидни колички на първия ред на спонтанното място за молитва, а откъм гърба стояха хиляди новозеландки, които не изповядват исляма, в това число министър председателят Джасинда Ардърн носели хиджаби, с цел да покажат своето почитание към потърпевшите по време на нещастието. По-късно Ардърн се обърна към тълпата и сподели: „ Нова Зеландия плаче с вас, ние сме едно. “

Тежко въоръжените служители на реда стояха към молитвената работа навън, до момента в който хеликоптерите летяха над главите на присъстващите. Съгласно законът, признат от Ардърн в четвъртък, полицията скоро ще бъде една от дребното групи, които ще имат достъп до автоматизирани и полуавтоматични оръжия в Нова Зеландия.

"
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР