Имам естетически проблем с това, което и двамата са казали

...
Имам естетически проблем с това, което и двамата са казали
Коментари Харесай

Тома Биков с ексклузивен коментар за Виктор Николаев: Свободата на словото е борба на журналистите

Имам естетически проблем с това, което и двамата са споделили – и Антон, и Валери Симеонов не са се изразили вярно, с цел да бъдат разбрани вярно. Да приемем, че са неуместни смешки. Но обвиняванията, че има опит за заличаване на свободата на словото посредством подби участия (аз ги схващам като гафове). Това съобщи пред „Събуди се…“ депутатът от ГЕРБ Тома Биков във връзка абсурда, разразил се след имитация на съпартиеца му Антон Тодоров към тв водещия Виктор Николаев.

Биков акцентира, че това не е бил „планиран тест“ да се види дали публицистите „ще се възпламенят“ или обществото ще застане зад това. „За нас няма неуместни въпроси и тезите на Антон Тодоров са негови персонални тези. Това беше казано в декларацията на ГЕРБ. Антон Тодоров през последните няколко седмици във връзка и разискването на кандидатурата му за ръководител на Комисията по досиетата, бе подложен на сериозен напън, в това число и обиждан. Аз имам огромна толерантност към обиди, други имат дребна толерантност и се изнервят. Към него имаше обиди на доста ниско равнище. Аз не се впечатлявам от това, само че има хора, които се впечатляват“, съобщи Биков.

„Антон Тодоров не е заплашил Виктор, че ще го уволни от Нова телевизия. Той се опита да иронизира. Аз също не разбирам сходен вид смешки, само че бих споделил – това бе едно неуместно възприятие за комизъм.

„Държа да кажа – битката за свободата на словото е на първо място битка на самите публицисти. Това е отговорност и идея на публицистите, споделям го като някогашен публицист. Краят на свободата на словото не се афишира с края на едно изявление. Тя се усеща, когато хората заживеят в една несвобода… Пак споделям – политиците, приказвам по принцип, са склонни (защото пазят интереса на своята идея) да лимитират свободата на словото. За да не бъде лимитирана тя, насреща би трябвало да има сериозен отпор. И когато споделяме, че България е в дъното на свободата на словото, може би не би трябвало да се упрекват единствено политиците, само че и да се намерения публицистите и притежателите на издания какво са създали за това“, разяснява Биков.

Запитан за какво министър председателят не се е изказал по случая „Тодоров- Николаев“, той отговори: „Премиерът е водач на ГЕРБ. Щом има позиция на ГЕРБ, тя е и позиция на премиера“.

„Класацията, че България е на дъното на свободата на словото, не съм наясно по каква методология се прави тази класация… Проблем на медиите има, само че не мисля, че той стартира и приключва с вчерашните изявленията на Антон Тодоров и Валери Симеонов. Цялата колегия и общество са ориентирани към това „да се отрежат главите“ на Антон Тодоров и Валери Симеонов. А казусът въобще не е в тях“, означи Биков.

Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР