Имам една мечта – да работим заедно за страната, която

...
Имам една мечта – да работим заедно за страната, която
Коментари Харесай

Йотова към сънародниците ни в Сиатъл: Имам една мечта – да работим заедно за България

„ Имам една фантазия – да работим дружно за страната, която всички безпределно обичаме. “ С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова приветства българската общественост в Сиатъл.

„ Амбицията на нашия президентски екип е да сложим ново начало в общуването сред българската страна и сънародниците ни зад граница. За страдание, контактите са скъсани през годините. За нас вие не сте „ другите българи “, тъй като сме водени от една цел – единство. Единение на всички българи по света, единство на българската нация “, съобщи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът акцентира, че без значение къде се намират по света, българите са носители на българския дух, на богатите обичаи и просвета, на 13-вековна история.

Илияна Йотова поздрави за активността им всички родолюбиви българи, обединени от Българския център за просвета и завещание. „ Освен че сте построили извънредно богата духовна общественост, вие сте създали още една крачка напред – притегляте американци в нея, увличате ги да познават и обичат България “, акцентира вицепрезидентът. С активността на Българския център за просвета и завещание са свързани американци. В борда на шефовете взе участие американец, учил в България. Ръководителите на българския хор също са американци, които преподават комплицираните стъпки на българските хора. Сами учат български език.

„ България ви липсва, само че и вие извънредно ни липсвате. Гарантирам ви, че връзките ни ще бъдат още по-тесни “, означи Илияна Йотова и показа плана за интернет платформа, която да направи контактите сред българите зад граница посред им и с България ежедневни.

Вицепрезидентът връчи своя почетен знак на Елка Русков, съпредседател на Българския център за просвета и завещание в Сиатъл, за това, че е стожер на българската общественост, за неуморната й активност за опазване на българщината.

На срещата фотографът етнограф Асен Великов, член на българската делегация, показа свои фотоси, запечатали национални празници и традиции в разнообразни елементи на България, както и от Бесарабия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР