Имам един добър приятел, която наскоро ми изповяда една вълшебна

...
Имам един добър приятел, която наскоро ми изповяда една вълшебна
Коментари Харесай

Българският манталитет на някои шефове

 мъж с костюм

Имам един добър другар, която неотдавна ми изповяда една вълшебна история за своя шеф: 

Преди половин година приятелят ми работел в дребна компания като систематичен админ. Покрай своята съществена работа (сървъри, база данни, мрежи и т.н.) изпълнявал още доста други неща, които не се отнасяли до професионалните му отговорности: пълнене на касети, ремонт на техниката и тем сходни.

Впрочем, работната му заплата била малко по-висока от междинната за града, само че работата била в действителност доста. Три години не получил нарастване (премии, по принцип, имало единствено за Нова година), а отговорностите нараствали (щатът се увеличил).

Отишъл да приказва с шефа.

– Господин Иванов (името на шефа е сменено), смятате ли да вдигнете заплатите? Вече три години няма нарастване

– Теб не те устройва ли?

– Във компанията всичко е наред, поръчките са повече, щатът и облагите се усилват (той имал цялостен достъп до счетоводните данни, по тази причина знаел всичко), а работата, която извършвам е от ден на ден и повече.

– Да, само че ти получаваш пари за това! Понякога помагаш на другите и вършиш други неща, само че въпреки всичко тъй като си на работа.

– Тоест няма да има увеличение на заплатата?

– Ами какво не е наред? Като не те устройва, може да се уволниш, има хиляди искащи за мястото ти.

И моят другар, откакто се посъветвал с жена си, написал молба за уволняване на втория ден, тъй като взели дефинитивно решение да се реалокират в различен град. В продължение на две седмици ръководителите на отделите го увещавали да остане.

В последните дни самият началник предложил нарастване на главната заплата с 10 %. Но приятелят ми към този момент взел решение.

И в този момент, говорейки девойките от счетоводството, схванал, че във компанията се пробвали да вземат двама души, само че те били уволнени за по-малко от месец, а разноските по обслужването се нараснали три пъти, защото би трябвало да се наемат хора, които правят единствено по едно нещо.

Мисля си: не мога да кажа, че шефът е глупак, защото малоумен човек надали може да развива компания. Но българският нрав при някои шефове е явен.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР