Имам две новини – едната е добра, другата лоша. Ще

...
Имам две новини – едната е добра, другата лоша. Ще
Коментари Харесай

Хипотеза: Хипертонията не е болест, а характер…

Имам две вести – едната е добра, другата неприятна. Ще стартира с неприятната – медицината не може да излекува високото кръвно (хипертония). Добрата вест е, че хипертонията е единствено метод, по който реагирате на сериозни обстановки, високото кръвно е в отговор на напън. Ако се смени методът за реагиране на стресова обстановка, ще изчезнат и признаците! Това написа в сайта psyhologytoday.ru психоложката Ангелина Петренко. Моля да приемете тази публикация единствено като догадка. 
Ако хипоталамусът е решил една обстановка като стресова – надбъбречните жлези стартират интензивно да изхвърлят в кръвта хормоните на напрежението (адреналин и кортизол). Сърцето стартира да работи в засилен режим и да трансферира огромно количество кръв напрегнат, а пропускателната дарба на съдовете е лимитирана. Ето ви обстановка, предразполагаща към хипертонична рецесия. Такова кръвно мъчно може да се овладае с хапчета и капки. 
По какво се разграничават хората, които подвигат кръвно като реакция на стрес? Всички те се считат за мощни. Те са програмирани по този начин: „ Аз съм мощен, ще се оправя с всичко, няма да се дам по този начин елементарно! “Те не могат да си разрешат да отговорят на обидата (в случай, че стресът е провокиран от поведенчески проблеми). Заради възпитанието и морала си, или пък заради плашливост, тези хора не могат да изтърван експанзията си на открито.

Кризисната обстановка извежда цялата система от равновесие. Стресът е помлял тялото, кръвното е скочило, само че системата се пробва да се уравновеси. Бойното поле се придвижва на равнище тяло и експанзията го раздира от вътрешната страна така както кръвта – кръвоносните съдове. Често това приключва с инсулт или инфаркт. Хипертоникът е човек, който не може да противостои на агресора (човек или ситуация) и бурно претърпява всичко вътре в себе си. Това е негов избор – да се бори с външен напън вътре в себе си. 
Противоположни са процесите при хипотония (понижено кръвно налягане).
Хипотоникът не претендира за званието „ Силен “. Той е с по-малко сила, постоянно е с астенично телосложение, метеозависим, сензитивен, постоянно се оплаква от виене на свят. Поради леко забавената сърдечна активност, кръвта се движи по-бавно, ръцете и краката са студени, тези хора постоянно споделят, че им е сънливо.Енергията им дефицита, с цел да живеят пълноценно. За разлика от хипертониците, хипотониците се смирявт със протичащото се към тях и не оказват безусловно никаква опозиция – нито вътрешно, нито външно. Изглежда, че им е все тая, какво става към тях. Те не се пробват да вземат решение проблемите. Предпочитат да им стане неприятно и по този метод да изоставен житейското бойно поле. Много постоянно хипотониците припадат – при погребения, при напечени обстановки, при комплицирани климатични условия…
Хипотоникът е човек, за който животът е изгубил цветовете си, той отхвърля съществуването на спор в тялото. Той реагира на напрежението като щраус. Съветвам хроничните хипотоници да се съветват с психотерапевт. Те би трябвало да претърпят цялостна психическа смяна и да се снабдят с нов набор от принадлежности за взаимоотношение със заобикалящата ги среда. Може да помогне и нетрадиционната медицина както и разнообразни духовни практики. 

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР