Имам доказателства ,че Каракачанов и ВМРО се финансират от това.

...
Имам доказателства ,че Каракачанов и ВМРО се финансират от това.
Коментари Харесай

Катя Матева: Каракачанов и ВМРО се издържат от продажба на гражданство

Имам доказателства,че Каракачанов и Вътрешна македонска революционна организация се финансират от това. Каракачанов е правил изказвания за оказване на напън върху министерството да се почитат молби на хора, които са без уверение за български генезис. Той споделя, че Македония е неговата идея. За мен България е идеята. Политиката минава през закона. Това сподели пред bTV някогашната директорка на дирекция "Българско поданство " към Министерството на правораздаването Катя Матева.

Матева разгласи, че за продажба на български паспорти през годините е подавала сигнали до премиера, президента и прокуратурата. "Бях освободена в края на 2017 година. Дисциплинарно съм уволнена поради закононарушение по работа, само че към момента не зная какво е то. Никой не ме е търсил. Извадих си уверение от прокуратурата, в което написа, че няма повдигнато обвиняване ", описа тя.

По думите й хората, които са визирани в сигналите са с доста високи държавни постове, имали и доста пари.

"Имам доказателства за сигналите в ДАНС. Подала съм сигналите и до премиера и президента през 2016 и 2017 година. Това, което е подписано не е донос, тъй като съм поставила своя автограф... Не е моя работа аз да групирам доказателства. Дори и да ги събера, те нямат процесуална стойност. Не може да се остави на жителите да събират доказателства. Сигналите не съм ги предоставила на медиите. Не съм ги разпространявала аз и съм нямала никакво желание да го върша. Аз съм ги дала за инспекция. Всичко е тъкмо по този начин, както съм го записала в сигналите ", разяснява някогашната директорка в правосъдното ведомство.

Катя Матева съобщи, че върху нея имало непрекъснат напън. По мотив обвиняванията, че е назначена от Движение за права и свободи, някогашната директорка съобщи: "В Министерство на правосъдието съм постъпила след конкурс, когато се спазваше индиферентност. Министър на правораздаването бе Георги Петканов. В никаква партия не членувам. Не употребявам политическа защита. Не познавам хора от Движение за права и свободи ".

"В момента с нищо не се занимавам. Нали чухте Каракачанов какви неща сподели за мен. Не е негова работа да знае по кое време против мен е формирано дисциплинарно произвеждане и т. н. В България има закон за персоналните данни, закон за държавния чиновник. Иска се персонално единодушие, с цел да се популяризират данни и от неговото досие. Добил се е по непозволен метод с тези неща. То всичко е ясно. Няма смисъл да приказвам на какви репресии съм подложена. След като Каракачанов стана вицепремиер, по отношение на мен се започнаха брутални дейности "
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР