Имам данни за спрени българи на границата, за момента не

...
Имам данни за спрени българи на границата, за момента не
Коментари Харесай

Демерджиев съобщи за блокирани българи на границата с РСМ

Имам данни за спрени българи на границата, за момента не са толкоз доста. За мен са значими две неща – освен дали ще бъдат спрени, а по какъв начин ще бъдат обработени техните документи. Ако има воля и предпочитание фактически да се извърши това, което беше заявено – безпроблемно и несъмнено посещаване, значи те ще бъдат бързо обработени, ще бъде подсигурена тяхната сигурност, ще се срещнем с тях и ще отдадем респект дружно.

Това разяснява пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев, който е част от формалната делегация на България в Скопие през днешния ден по случай 151-ата годишнина от рождението на българския бунтовник Гоце Делчев.
Ако се действа по този начин, че инспекциите протичат часове, значи декларациите няма да дават отговор на истината.
Вътрешният министър уточни, че към 100-150 български жители се чака да дойдат в Скопие, с цел да отбележат годишнината от рождението на Гоце Делчев.

„ Гоце Делчев е персона, която принадлежи на историята и не може почитта към такава персона да се показва с принуждение. Почитта се показва със примирение и почитание. Почитта се показва към паметта на апостола, а не с апели към принуждение. Подобни апели разрушават мостове и в случай че желаеме да бъдем част от Европа, би трябвало да градим, не да разрушавам “, безапелационен е Демерджиев.

Той сподели още, че е предложил взаимно честване с управляващите на РСМ през днешния ден, само че това не се е възприело от Скопие.

„ Много се надявам, че идната година няма да е по този начин “, добави Демерджиев.

Очаквайте детайлности.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР