Имам четиричленно семейство. Всеки е с различен график и има

...
Имам четиричленно семейство. Всеки е с различен график и има
Коментари Харесай

Голямото семейство и малките ми ритуали сутрин

Имам четиричленно семейство. Всеки е с друг график и има разнообразни условия заран. Малката не желае на градина с тази, а с онази рокля. На огромната й се е счупила обичаната значка и не желае да тръгне за учебно заведение, преди да е оправена. Мъжът ми си търси телефона и желае да му звънна да го откри. Събуждай, обличай, изпращай, прегръщай за довиждане. Давам последни директиви на вратата и всеки може да се гмурне в всекидневието си, в огромното трескаво бързане.

“Затова аз измислих един дребен трик – разсънвам се 15 минути преди всички тях. Краткото време, отделено персонално за мен, повлия и на утринната тресчица вкъщи ”

10 неща, които да направиш преди всички да са станали

Протегни се хубаво в леглото, без да бързаш. Командата " Събуждай се " към тялото е подадена, а ти имаш тази минута да усетиш всички мускули, естествената си гъвкавост и хубостта на тялото си.

Направи си вода за пробуждане. Най-лесно е да изцедиш без цедилка даже половин лимон в една огромна чаша с леко топла вода и да я изпиеш, без да бързаш. Изпий си витамините, рибеното масло или с каквото си подкрепяш имунитета и тонуса.

А може би чаша чай или кафе. За толкоз ранно начало, в случай че можем да степенуваме, най-добре е, след това чаят, горещият и най-после кафето. Каквото и да е, значимото е да доставя приятност.

Направи си, лишава една минута, и вземи () душ. Прекрасно е да знаеш, че можеш да си вземеш душ, без някой да те подканя да бързаш, тъй като желае да употребява огледалото/тоалетната/самобръсначката. После не бързай да се облечеш, помоткай се по хавлия да усетиш безгрижието.

Ако е това време на годината, което съответствува с този величествен миг – гледай изгрева. Не прави проекти за деня, не мисли за дилемите. Просто съзерцавай, по какъв начин сякаш нищо не се трансформира, а се случило най-голямото – почнал е новият ден. Усети по какъв начин силата се раздвижва в теб.

Затова началото на моя ден усъвършенства настроението на всички ни - дамата е тази, която разсънва силата в дома си, която, като водата, дава посока и въодушевление в мислите на фамилията си. Ако тя отдели това време за себе си да е спокойна и ведра - подобен ще е денят на всички. Вече не недооценявам това персонално време и виждам какъв брой позитивно се отразява то.

Направи бърза утринна гимнастика. Ако времето го разрешава – на терасата, в градината, само че даже и през зимата – на отворен прозорец. Съвсем леки придвижвания с разпъване и опъване ще ти оказват помощ да разтвориш дробовете, да раздвижиш мускулите и да подобриш кръвообращението.

Ако е значимо за теб и няма да имаш време денем – прочети нещо в интернет: обичания си блог, уебсайт, драсни в дневника или напиши мейл. Но изчакай с неприятните вести, утринните блокове и малкия екран като цяло.

Погледни се в огледалото и си кажи нещо хубаво, усмихни се сама за себе си, поглади косата си, вгледай се в очите. Не се фокусирай върху бръчки, сенки и торбички и така нататък, а върху красивото и експресивното. А след това леко се гримирай, в случай че искаш.



Погледай безшумно спящите още хора. Понеже спящият човек е безсилен – постоянно с обич. Първо се обръщам и поглеждам мъжа си, лицето му е умерено, бръчиците към очите – също спят. Обичам го. После отивам при децата – там сърцето ми към този момент се препълва с обич.

Позволи на благодарността, че имаш всичко това да те извърши. За дома и фамилията, за това, че има кафе и храна, която да пратиш за обяд. За това, че децата ти се доверяват и мъжа си се разбирате и обичате.

Едва в този момент си направи проекти, обмисли дилемите, измисли решение за проблем или обстановка. И дано устремът, който се ражда в тази минута, направи силата, с която започваш да будиш фамилията, градивна и ползотворна, а не изнервена и трескава.

“Най-важното – каквото и да правиш в тези минутки, прави го безшумно. Не искаш никой от тях да открадне твоите 15 минути персонална популярност ”
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР