Имало в наше време един кметски наместник, който 45 години

...
Имало в наше време един кметски наместник, който 45 години
Коментари Харесай

Боян Томов, който има човек при Кмета

Имало в наше време един кметски наместник, който 45 години управлявал малко българско село. Телефонът му не спирал да звъни, въпреки там да имало едвам 20-30 къщи. Един желал помощ за животните, различен съвет, трети транспорт. Даже болничните листове на селяните минавал да събира по домовете. А след това ги носел на съответните работодатели, с цел да е в помощ. Всичко това кметският наместник го правил за хората - безкористно, безплатно.

Тази напълно действителна история заслужава своето литературно продължение, оживявайки под перото на някой от положителните ни, модерни писатели. Защото е необикновен образец от действителността, който би могъл да въплъти редица забравени полезности и да върне вярата в кметовете, които в творчеството на Емилиян Станев към този момент са минали през деформацията на " самозабравянето ".

Името на този кметски наместник от плът и кръв знаят единствено в съответното село и всички тези, които са се срещали с Боян Томов - основателят на платформата Kmeta.bg. Той провежда състезанията " Кмет на месеца " и " Кмет на годината ". В сряда, 18 септември, ще стане ясно кой е победител за мандата от 2015 до 2019 година. Издаваме единствено, че надали е невероятният кметски наместник, за който бихме дали своят вот след тази история.

В навечерието на церемонията хващаме Боян Томов, с цел да ни обрисува облика на един по-вероятен, актуален, български кмет.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР