Имало несанкциониран достъп“ до сървър на НАП, информацията от него

...
Имало несанкциониран достъп“ до сървър на НАП, информацията от него
Коментари Харесай

МВР: Наистина е имало е несанкциониран достъп до сървър на НАП

Имало " несанкциониран достъп “ до сървър на Национална агенция за приходите, информацията от него евентуално е била източена преди към месец. Това призна министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред бТВ, който удостовери, че е имало действителна офанзива върху осведомителни системи на страната.

Преди ден хакери изпратиха мейл до разнообразни медии, в който се твърди, че са източени масиви с персонални данни и финансова информация за милиони българи, непознати жители и компании. Твърдят още, че досега е публикувана половината от информацията, до която са стигнали.

" Част от информацията е сверена, прави се разбор на логовете, с цел да уточним по кое време се е случило това влизане в сървъра, което е несанкционирано ", сподели Маринов, който акцентира, че че екипи от Министерство на вътрешните работи, ДАНС и Национална агенция за приходите работят за изясняване на случая.

Според Маринов приключването на информацията по-скоро не е теч от чиновници на Национална агенция за приходите. " Най-вероятно е офанзива извън. Всяка система, която е направена от хора и е завършена за външен достъп, има своите уязвимости, това не се случва единствено в България, само че за България е първи случай ", сподели той.

Подчерта, че се прави обзор на системата, с цел да се не се стигне до друга сходна хакерска офанзива.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР