Имало едно време... в Холивуд“ – една приказка от Куентин

...
Имало едно време... в Холивуд“ – една приказка от Куентин
Коментари Харесай

„Имало едно време... в Холивуд“ – една приказка от Куентин Тарантино

„ Имало едно време... в Холивуд “ – една приказка от Куентин Тарантино Гениалният режисьор още веднъж пренаписва истории и пресъздава забравени светове в деветия си филм, написа редакторът ни за кино Георги Петров  Георги Петров 19 август 2019, 09:54 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}
огично е да се допусна, откакто към този момент сте отворили тази публикация, че имате най-малко бегла визия за творчеството и характерния жанр на Куентин Тарантино като режисьор и сценарист.

Чудили ли сте се с що за приказки е раснал сходен човек, какви мисли нахлуват в съзнанието му, когато чуе думите „ Имало едно време... “?

Е, в случай че гледате новия му филм, ще разберете отговорите на тези въпроси.

Как Тарантино превзема лятото с филм номер 9

В „ Имало едно време... в Холивуд “ Тарантино пресъздава всичко, към което е засвидетелствал любов и поклонение в хода на кариерата си дотук, връща се към неповторимия облик на американската кино и телевизионна промишленост от своето детство и се възползва от случая да пренапише една невероятна същинска история. И, да, приказката му е всичко, което можете да си визиите, че може да бъде една приказна история от Куентин Тарантино.

С други думи, макар безкрайната хубост на холивудските хълмове и студиа, илюстрирани във кино лентата, макар неоновите надписи и графитите по улиците, в лентата изобилстват истерично смешни остроумия, цинизми и напълно реален разговор сред възрастни хора.

Режисьорът не разочарова и почитателите си, очакващи подиуми, изтъкани от насъбрано напрежение, и кървави катарзиси.

Повечето фрагменти на Тарантино са насъбрани със алегорично значение, само че в „ Имало едно време... в Холивуд “ режисьорът е и по-илюстративен отвсякога с камерата си.

С очевидно наслаждение той следи движещия се автомобил с Брад Пит през неговата версия на Холивуд от 70-те, наблюдава ослепителната Марго Роби в съвършените ѝ, достоверни по отношение на епохата тоалети през заведения, къщи и празненства.



Това е светът, в който той явно е израснал и обожава, свят, в който малкия екран е вяра и образование, свят с ефирни светлини и с не по-малко наситена тъмна страна, свят на звезди и хипита, на богаташи и стопаджии, на одобрени обичаи и на пробна контракултура. Но макар осезаемата любов към всичко, което илюстрира на екрана, Тарантино изрично отхвърля да излезе и отвън реализма на типичния си жанр.

Визията му е приказна, само че не и личностите в нея.

Вероятно най-трудната задача на актьорите в звездния му отбор се пада на Леонардо ди Каприо, който непрекъснато прескача сред личното си амплоа на застаряващата екшън звезда Рик Долтън и другите функции на своя персонаж.

Въпреки това Ди Каприо в нито един миг от лентата не е нищо по-малко от изцяло достоверен и изконно човешки.

„ Имало едно време в Холивуд “: Суперзвездата Леонардо ДиКаприо - водачът на едно потомство

Екранен сътрудник през множеството време му е Брад Пит, постоянно най-готиният пич на всяко място, на което се окаже.

Химията посред им е идеална, разговорите им са постоянно занимателни и всеки може да се разпознава с другарската динамичност посред им. Героите им са душата на кино лентата, те са амалгама от всички изгубили популярност телевизионни звезди, за които Тарантино в миналото е чувал или е гледал.

Марго Роби в амплоато на Шарън Тейт пък е сърцето на лентата, действителната персона, чиято орис движи напред сюжетното развиването и публиката следи с най-напрегнато очакване поради известните условия към трагичната ѝ гибел.

Камерата на Тарантино акцентира цялата хубост на Роби, която за следващ път потвърждава, че геният ѝ е съпоставим с ангелската ѝ, смайваща хубост.

Тя, Марго - една невероятна жена и актриса

Похвалите за представянето ѝ от към момента живата сестра на Шарън Тейт са цялата рекомендация, от която имате потребност, с цел да гледате „ Имало едно време... в Холивуд “.

На собствен ред не може да се отхвърли, че рецензиите от дъщерята на друга персона, изобразена в лентата – Брус Лий – са изцяло годни.

Тарантино безмилостно окарикатурява майстора на бойните изкуства в дребното подиуми, в които взе участие.

Участието на множеството артисти е лимитирано до не повече от две или три подиуми, като се изключи тримата основни, към този момент упоменати реализатори.

Сред основните персонажи е актьорският сътрудник Марвин Шварц, изигран ослепително от Ал Пачино, който изобразява с точните си думи настъпващите промени в Холивуд в края на 60-те години на предишния век, както и, несъмнено, персонажите на хипитата.

Легендарният Ал Пачино и 10 негови функции, които в никакъв случай няма да забравим

Всички те са илюстрирани в целия спорен искра на известната субкултура, белязала 70-те години в Съединените щати. Тарантино не ги загрозява или сатиризира – в противен случай, девойките в комуната на Чарлс Менсън са измежду най-красивите и видимо отзивчиви персонажи в лентата – само че и не замаскира отблъскващия им метод на живот или изродените им, безумни възгледи.

Самият Менсън се появява в една-единствена сцена в доста рационален ход от страна на Тарантино, който явно не желае да измести фокуса на зрителското внимание към личността на фамозния палач.
10 от най-емблематичните функции на Ал Пачино  <br> The Godfather / „ Кръстникът “ – 1972; Режисьор: Франсис Форд Копола; Участват: Ал Пачино, Марлон Брандо, Джеймс Каан <br>  <br> Serpico / „ Серпико “ – 1973; Режисьор: Сидни Лъмет; Участват: Ал Пачино, Джон Кийхо, Джон Рандолф <br>  <br> The Godfather Part II / „ Кръстникът, част втора “ – 1974; Режисьор: Франсис Форд Копола; Участват: Ал Пачино, Робърт Де Ниро, Робърт Дювал <br>  <br> Dog Day Afternoon / „ Кучешки следобяд “ – 1975; Режисьор: Сидни Лъмет; Участват: Ал Пачино, Джон Казале, Ланс Хенриксен <br>
Подобна поява прави и Стив МакКуийн, изигран от съвършения си подражател и не по-малко надарен артист Деймиън Люис.

Културният конфликт, който въплъщават тези двама души, стига своята кулминационна точка в типичния жанр на Тарантино, с отхапани органи, разрушени глави и, в несъмнено най-култовия и безразсъден миг от лентата, огнехвъргачка! А дали офанзивата на сектантите на Менсън над Холивуд от 9 август 1969 година приключва по този начин, както в действителността... ами гледайте и ще разберете.

„ Имало едно време... в Холивуд “ е достоверна историческа илюстрация и зашеметяваща приказка, филм за действително съществували персони и за трагични истории, за самостоятелни другарства и за световни промени.

С други думи, това е типичен, цялостен филм на Куентин Тарантино, по-овладян и изискан от „ Омразната осморка “ и на високото равнище на най-хубавите му планове дотук като „ Криминале “ и „ Гадни копилета “.

Не можете да сбъркате с него в киносалона.



 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Георги Петров Имало едно време в Холивуд Брад Пит Леонардо ди Каприо Тарантино .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Не пропускай  Майката на убитата Кристин упреква и лекарите Майката на убитата Кристин упреква и лекарите  <br> В Италия следиха падащ астероид (видео) <br>
В Италия следиха падащ астероид (видео)
 <br> Кой плод подхожда на зодията ти <br>
Кой плод подхожда на зодията ти
 3 италиански предписания, на които не можем да се наситим 3 италиански предписания, на които не можем да се наситим Последни  <p><span style= „ Имало едно време... в Холивуд “ &ndash...  Почина Жорж Ганчев Почина Жорж Ганчев  <p>Край Негован - голям брой човешки остатъци в 3 бидона и 5 чувала</p> Край Негован - голям брой човешки остатъци в 3 бидона и 5...  Ново огнище на пожара край Реброво Ново огнище на пожара край Реброво  Огромен пожар на Гран Канария, хиляди евакуирани Огромен пожар на Гран Канария, хиляди евакуирани  Ясна е повода за гибелта на детето, арестуваният признал всичко Ясна е повода за гибелта на детето, арестуваният...  <p>Тестваме извънредния Ford GT за над 1,1 млн. лева</p> Тестваме извънредния Ford GT за над 1,1 млн. лв.  Доналд Тръмп Тръмп не желае " никакъв бизнес " с Huawei  <p>Невероятни кухненски трансформации <strong>след ремонт</strong></p> Невероятни кухненски трансформации след ремонт  <p>Кой плод подхожда на зодията ти</p> Кой плод подхожда на зодията ти  Нов триумф за българските гимнастички Нов триумф за българските гимнастички  Пожар край софийското село Реброво, има заплаха за популацията Пожар край софийското село Реброво, има заплаха за...  Как да изпращаме писма в съответен час с Gmail Как да изпращаме писма в съответен час с Gmail  Мадона Развод след 50? В Холивуд може всичко  Две тела са открити край Негован, проверяват убийства Две тела са открити край Негован, проверяват убийства  Три приложения, посредством които можете да си намерите гадже Три приложения, посредством които можете да си намерите гадже  <p><strong>Майорана</strong> - защо може да ни бъде потребно това растение</p> Майорана - защо може да ни бъде потребно това...  3 италиански предписания, на които не можем да се наситим 3 италиански предписания, на които не можем да се наситим  Майката на убитата Кристин упреква и лекарите Майката на убитата Кристин упреква и лекарите  Учени създават нов способ за битка с рака Учени създават нов способ за битка с рака Всичко от през днешния ден Виц на деня В Централно разузнавателно управление на САЩ инструктират шпионин, заминаващ за България: - Пристигаш в Пловдив, отиваш на улица "Иван Стоянов " 27. Натискаш третия звънец отляво. Показва се законспирираният и… Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  Нощта преди Голяма Богородица сбъдва стремежи  Младеж хвърли харизано BMW в реката, желал Jaguar  Усмивката, след която светът не свърши. Но опустя  Днес Уитни Хюстън щеше да навърши 56 година   - спомен за един прелестен артист Водещи вести  Огромен пожар на Гран Канария, хиляди евакуирани Огромен пожар на Гран Канария, хиляди евакуирани  Почина Жорж Ганчев Почина Жорж Ганчев  <p>Край Негован - голям брой човешки остатъци в 3 бидона и 5 чувала</p> Край Негован - голям брой човешки остатъци в 3 бидона и 5 чувала  Доналд Тръмп Тръмп не желае " никакъв бизнес " с Huawei  Ново огнище на пожара край Реброво Ново огнище на пожара край Реброво  Идва ли нова огромна меланхолия - мнението на специалистите Идва ли нова огромна меланхолия - мнението на специалистите  <p>Невероятни кухненски трансформации <strong>след ремонт</strong></p> Невероятни кухненски трансформации след ремонт  <p>Тестваме извънредния Ford GT за над 1,1 млн. лева</p> Тестваме супер извънредния Ford GT за доста над милион лв.  Нов триумф за българските гимнастички Нов триумф за българските гимнастички
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР