Имало е още двама души, така разбрах. На майка си

...
Имало е още двама души, така разбрах. На майка си
Коментари Харесай

Близки на Северин с шокиращи разкрития за убийството на Вики

„ Имало е още двама души, по този начин разбрах. На майка си сподели единствено, че е изнасилил момичето ”. Това описа лелята на 21-годишния Северин Красимиров, който беше арестуван за убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе.

„ Видях кръв и се уплаших. Каза, че е блъснал едно момче. После разбрах от новините ”, описа дамата на Северин.

Тази вечер в квартал „ Селеметя ” в Русе напрежението се увеличи и локалните накараха двете дами да приказват пред медии. Хората от квартала също имат подозрения, че Северин може да е имал съучастници. Свидетели са го видели, когато излиза с още двама души и потеглят на рожден ден.

Както NOVA заяви, 21-годишният Северин Красимиров беше задържан във вторник вечерта в Германия. Именно върху него падат съмненията на проверяващите, че е килърът на журналистката Виктория Маринова.

Бруталното нахлуване евентуално е било инцидентно, оповестиха проверяващите. А фрагменти демонстрират хипотетичното бягство на килъра от мястото на престъплението.

Коментарите, след убийството доведоха и до политическо напрежение, министър председателят Бойко Борисов се ядоса на сътрудниците си от Брюксел.

Според проверяващите в деня на убийството Северин се прибирал от ваучър с доста алкохол. Минал през парка, край който Виктория тичала. Има очевидци, има и фрагменти от камери, на които е запечатано хипотетичното бягство след убийството.

„ От това, което е открито на този стадий, сочи за непринудено забелязване на жертвата, нахлуване, осъществяването на полово посягане. Лицето е упражнявало бокс ”, съобщи на брифинг тази заран основният прокурор Сотир Цацаров.

След това Северин се прибрал в къщата на вуйна си. Тя и жена му видели, че облеклата му са покрити с кръв и тиня. Свалил ги и ги хвърлил в прилежаща стая, описаха пред NOVA проверяващи. Твърдят, че в деня на убийството бил облечен с тези облекла.

„ Част от ДНК експертизите са подготвени. Очакваме още доказателства ”, съобщи вътрешният министър Младен Маринов.

„ На лице е цялостно сходство сред ДНК профила на причинителя, който е открит върху жертвата, с облекла в дома му ”, съобщи Цацаров.

Жената на Северин и вуйна му го посъветвали да замине за Германия при майка си, научи още NOVA. Напуснал страната през „ Дунав мост ” в неделя следобяд. А откакто дошъл в Германия в квартала се разчуло за какво е избягал. Именно хора от „ Селеметя ” помогнали на полицията да откри къде тъкмо в Германия се намира Северин.

„ Когато дойдох от Германия в неделя следобяд, час по-късно схванаха за целия случай. Той е причинителят на това закононарушение, в неделя напуща страната и през вчерашния ден е дошъл в Щаде, на 60 км от Хамбург ”, описа мъж от квартала, в който живее Северин.

„ След процедура пред немски съд, следва привеждане тук, покачване и предявяване на обвиняване. Едното е за обезчестяване. Особено тежък случай, за който наказването е сред 10 и 20 години. За обвиняването за съзнателно ликвидиране – 15-20 години или пожизнен затвор ”, съобщи основният прокурор Сотир Цацаров.

Лелята и дамата на Северин са били в ареста на русенската полиция за 24 часа и са разпитани. Сред арестуваните е и вторият татко на младия мъж. Сега терзанията остават за хората от квартала – да няма разпра с тях.

А работата по случая не завършва. Доказването на виновността остава в ръцете на проверяващите, а откакто Северин бъде върнат в България ще стартира правосъдният развой против него.

Процедурата по изгонване на Северин Красимиров може да отнеме от 2 седмици до 40 дни. Това разясниха немските управляващи след ареста.

Северин Красимиров е задържан нощес, минути след 20:00 часа. Полицията го е разкрила в град Щаде, Долна Саксония, където живее майка му. Това се е случило откакто е издадена европейска заповед за ареста на мъжа.

„ Вчера към 20:15 часа арестувахме 20-годишен български жител в град Щадe. Той е обвинен за убийството на българската журналистка ”, съобщи Фредо де Врийс, шеф на Службата за престъпни следствия в Долна Саксония.

„ Сътрудничеството сред всички управляващи, свързани с европейската заповед за арест, се оказа сполучливо. Не единствено полицията тук в Долна Саксония, полицията в град Люнебург, в Щадe, само че и проверяващите и спецчастите на федералната работа - всички те си сътрудничиха доста професионално. Ние непрестанно обменяме информация. Искам да загатна и федералната работа за престъпни следствия на Германия, която ми даде значими насоки след контакти с управляващите в София ”, съобщи Врийс.

„ Молбата за екстрадиция е автоматизирано обвързвана с европейската заповед за арест. Това значи, че обвиненият се явява пред районния съд в Щадe тази заран и там ще решат дали са нужни спомагателни правосъдни ходове за екстрадицията. Подобна процедура може да отнеме до 40 дни. Но допускам, че българските управляващи ще упорстват за екстрадиция ", съобщи Врийс.

След като процедурата бъде задействана, следва съдът да вземе решение дали Северин Красимиров ще бъде предаден на българските управляващи.

А след ареста за първи път пред медиите приказва някогашният брачен партньор на Виктория Маринова. Двамата имат щерка на 7 години и поддържали положителни връзки след развода. Именно някогашният брачен партньор Свилен Максимов е индивидът, приказвал за последно с Виктория Маринова.

„ Последно разговарях сутринта, преди да стане това нещо. Някъде следобяд ми се обади майка й, с цел да ми каже, че не е отишла да вземе детето, нещо, което в никакъв случай не се е случвало ”, описа Максимов. След като излиза наяве, че Виктория е убита, той е един от първите разпитани в полицията.

Екипът на малкия екран, в която е работила Виктория Маринова, е почнал действия за основаване на фондация на името й.

Поклонението ще бъде в петък в храм „ Света Троица ” в Русе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР