Имало е нарастващо напрежение между тях и Марк ЗукърбъргКлючови фигури

...
Имало е нарастващо напрежение между тях и Марк ЗукърбъргКлючови фигури
Коментари Харесай

Създателите на Instagram напускат Facebook

Имало е възходящо напрежение сред тях и Марк Зукърбърг

Ключови фигури в Instagram се отдръпнаха от плана, добит от Фейсбук

Кевин Систром и Майк Кригър, създателите на обществената мрежа за шерване на фотоси Instagram, напущат Фейсбук, заяви Блумбърг. Те се причислиха към империята на Марк Зукърбърг през 2012 година, като съумяха да запазят марката и продукта самостоятелни и в същото време осигуриха напредък на Instagram, ползвайки ресурсите на Фейсбук.

Според осведомени, двамата водачи напущат, заради възходящото напрежение в връзките с основния изпълнителен шеф на Фейсбук. Напоследък те били разочаровани от нарасналото всекидневно присъединяване на Зукърбърг в делата на Instagram.

Без създателите си, Instagram евентуално ще стане по-тясно интегрирана с Фейсбук и по-скоро продуктово поделение на огромната компания, в сравнение с без значение оперираща конструкция.

В продължение на години Систром и Кригър успяваха да се опълчват на избрани начинания на Фейсбук, които смятаха, че са срещу визията им, като в същото време се опираха на огромната компания за запаси, инфраструктура и инженерни гении.

Нов водач на Instagram може да не е кадърен да резервира същия баланс или да е по-склонен да прави промени, които оказват помощ на цялата компания за сметка на някои от неповторимите качества на Instagram.

„ Кевин и Майк са изключителни продуктови водачи, а Instagram отразява техните комбинирани креативен гении “, сподели Зукърбърг във връзка напускането им. „ Научих доста от работата с тях през последните шест години и в действителност се любувах на това.”

Кригър и Систром построиха Instagram и я продадоха на Фейсбук за 715 милиона $ преди шест години. При подписване на договорката, компанията имаше единствено 13 чиновници и 30 милиона регистрирани консуматори. Сега повече от 1 милиард души употребяват приложението месечно и това е главният източник на рекламни доходи за Фейсбук, отвън новинарската емисия на обществената мрежа.

„ Планираме да си вземем отмора, с цел да изследваме още веднъж нашето любознание и творчество “, показа Систром в блога на Instagram. „ Изграждането на нови неща изисква да се отдръпнем, да разберем какво ни въодушевява и подхожда на това, от което се нуждае светът; това е, което планираме да създадем “.
още по тематиката
Докато Фейсбук претърпява кавги за неприкосновеността на персоналния живот, за подправените вести и намесата в изборите, марката на Instagram остава неопетнена и продължава бързо да прибавя консуматори.

В същото време, с повече от 2,2 милиарда консуматори, Фейсбук наподобява изчерпана откъм благоприятни условия за разширение на аудиторията и може единствено да усилва рекламите в своя информативен канал. Това значи, че мрежата от ден на ден ще зависи от независимото приложение за шерване на фотоси за бъдещето си развиване.

Акциите на Фейсбук понижиха с повече от 6% тази година след покачването им през всяка от предходните пет години. Напускането на създателите на Instagram може да окаже спомагателен напън върху скъпите бумаги на компанията.

Адам Мосери, който ръководеше новинарските излъчвания на Фейсбук, бе назначен за продуктов управител на Instagram по-рано тази година. Той е най-вероятният правоприемник на създателите.

През последната година Фейсбук загуби няколко висши управителни фрагменти от най-големите си придобивки. След тях са Брайън Актън и Ян Кум, създателите на WhatsApp, които напуснаха след различия със Зукърбърг по отношение на бизнес модела на приложението за известия.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР