Имали ли сте усещането, че сякаш трябва да ходите по

...
Имали ли сте усещането, че сякаш трябва да ходите по
Коментари Харесай

8 признака, че сте в токсично приятелство

Имали ли сте чувството, че като че ли би трябвало да ходите по яйчени черупки към избран другар? Това може да е един от признаците, че връзката ви е нездравословна.

Често приказваме за токсични връзки в подтекста на сантименталните. Но нашите другарства също могат да бъдат такива. Ако в миналото сте били разчувствани да видите името на избран другар на екрана на телефона ви, а в този момент като че ли потъвате; в случай че преди очаквахте с неспокойствие да се помотаете с него, а в този момент мисълта за събиране ви изпълва с ужас; в случай че преди сте разчитали на тях, когато имате потребност от прочувствена поддръжка, а в този момент се колебаете дали да кажете нещо, наподобява имате токсично другарство.

Вижте някои от признаците, че едно другарство е станало такова и по какъв начин да се справите със обстановката.

1. Държите се като по-лоша версия на себе си към тях.

Приятелите, с които избираме да се обкръжим, би трябвало да подобрят живота ни и да ни подбуден да израстваме като хора. Ако откриете, че вашият другар извежда най-лошото във вас, тогава това може да е знак, че връзката е токсична.



2. Чувствате се прочувствено изтощени от тях.

Здравите другарства имат възприятие за баланс и реципрочност. Ако един ден вие имате потребност от поддръжка, а на идващия ден вие давате такава, това е добре. Но в случай че усещате, че вие повече давате, в сравнение с взимате, това е друга история.

3. Приятелството е обвързвано с пари.

Токсичните другари нямат никакви терзания да ви изсмучат прочувствено или финансово. Те чакат да купите МЛМ артикул или услуга, който продават сега, имат навика да „ не помнят портфейла си “, когато излизате да хапнете и в случай че създадат нещо хубаво за вас, то е единствено тъй като към този момент са намерили метод, по който можете да върнете услугата.

Токсичните другарства минават границите и се трансформират в нещо, което лишава повече сила, в сравнение с да дава такава.



4. Те повтарят информация, която сте ги помолили да не споделят.

Вие се доверявате на този човек, единствено с цел да откриете, че персоналната информация, която сте споделили с него – и особено го помолихте да не разкрива – към този момент е известна на други другари, с които в никакъв случай не сте я обсъждали. Ако това се случи един път, можете да го приписвате на неправилна връзка или еднократна неточност. Но в случай че се трансформира в модел, това може да е индикация, че има токсична динамичност.

5. Те не поддържат вашата връзка.

Ако сте в здрава сантиментална връзка, може би очаквате приятелите ви да ви поддържат, а не скрито да се пробват да я саботират или да ви отхвърлен. Когато възникне проблем с колегата ви, същинският другар ще предложи състрадание към вашите терзания, само че въпреки всичко ще насърчи да се сдобрите. Токсичен другар може да го употребява като опция да забие чеп сред вас.

6. Вече не им вярвате.

Доверието е крайъгълният камък на всяка здрава връзка. Без него едно другарство не може да оцелее. Ако този човек ви е лъгал, или ви е обръщал тил, когато сте прекосявали през сложен интервал, приказвал е неприятно за вас на общи другари, може би е време да преосмислите това другарство.

Ако желаете да спасите другарството, определете време да говорите с приятеля си за това, което ви тормози. Използвайте „ аз “ изказвания, които се концентрират върху вашите усеща (напр. „ Чувствам се засегнат и комплициран, когато не те слушам известно време “), а не хвърляйте обвинителни изказвания („ Никога не се обръщаш към мен първи. Явно не се интересуваш от мен “), което ще ги сложи в защита. След като кажете своето, бъдете отворени да слушате какво имат да кажат.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР