Имали ли сте проблеми с различаването на дясно от ляво?

...
Имали ли сте проблеми с различаването на дясно от ляво?
Коментари Харесай

Защо някои хора бъркат лявото и дясното?

Имали ли сте проблеми с различаването на дясно от ляво? Например по време на урок за кормуване инструкторът ви споделя “наляво”, а вие бодро завивате надясно. Различаването на двете направления е комплициран невро-психологически развой, който включва няколко неврологични функционалности, като способността да се интегрират сетивна и образна информация, езикова функционалност и паметта.

За някои от нас е втора природа, само че за други съставлява доста предизвикателство. В допълнение, вярното разграничаване на посоките включва и визуално-пространствената функционалност на въртене на облици в мозъка.

В ново проучване е било проучено въздействието на тъй наречените резултат на разпръскване, при който външни дразнители отвличат вниманието от различаването на посоките и водят до неточност. По време на проби са били проучени реакциите на 234 студенти по медицина и тяхната дарба да разграничават дясно от ляво. По време на тестванията студентите са били подложени на всевъзможни разсейващи резултати като шумове и неочаквани въпроси от медицината. Оказало се, че действието на разсейващия резултат е повлияло мощно върху способността за разграничаване на посоките и тя се е влошила, написа obekti.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР