Имали ли сте проблеми с паметта напоследък? Тези продукти ще

...
Имали ли сте проблеми с паметта напоследък? Тези продукти ще
Коментари Харесай

Ето как да възстановите паметта си на повече от 95%!

Имали ли сте проблеми с паметта в последно време? Тези артикули ще ви оказват помощ бързо да я възстановите!

Има няколко фактора, които могат да доведат до неволна загуба наизуст, както при младежите, по този начин и при възрастните. Много от тези фактори не са свързани с нарушена памет, а с интервенция на други когнитивни качества (като внимание) или избрани субстанции (като лекарства).

За благополучие има няколко продукта, които могат да ви оказват помощ да подобрите паметта, концентрацията, координацията и разсъжденията.

В тази публикация ще ви представим някои от тези артикули:

1) Хляб, бисквити и паста.

Хлябът и бисквитите съдържат въглехидрати и триптофан – аминокиселина, която се употребява от мозъка за произвеждане на невротрансмитери, които улесняват релаксацията и отстраняват проблемите със съня. Що се отнася до тестените и макаронените произведения, те обезпечават глюкоза, която оказва помощ на мозъка да работи вярно и усъвършенства паметта.

2) Пиле.

То е отличен източник на протеини за поддържане на концентрацията.

Белтъчините отделят:

L-тирозин – аминокиселина, която синтезира норепинефрин, хормон, който усилва кръвното налягане и сърдечния ритъм; допамин, който контролира продължителността на предпазване на информацията. Когато изучвате нещо, допаминът задейства хипокампуса, с цел да запази тази информация.

3) Яйца.

Яденето на яйца усъвършенства концентрацията и оказва помощ за дълготрайната памет, с помощта на питателните субстанции, наречени холини.

Проучванията демонстрират, че това хранително вещество играе основна роля в паметта, в развиването на мозъка и в предотвратяването на сърдечни болести, чернодробни проблеми и други

4) Орехи.

Консумацията им е просто нужна, тъй като с помощта на тяхната хранителна стойност оказват помощ на физическото и психическото развиване. Студентите могат да подобрят своята централизация и университетски достижения с тази храна. Те съдържат витамин В, лецитин, фосфор и доста хранителни субстанции.

5) Продукти с ярки цветове.

Те включват боровинки, къпини, череши, нарове, грозде, червен лук, патладжани и алено зеле. Пигментите в храната, които ѝ придават този цвят, са с мощни антиоксиданти, известни като антоцианини. Изследванията потвърждават, че постоянната им консумация понижава риска от рак, сърдечно-съдови и неврологични болести, когнитивни нарушавания и болест на Алцхаймер.

Вижте още: Намажете региона под очите и няма да имате повече бръчки

6) Куркумин.

Добавянето на 1 грам куркума към всяко ядене на пациенти с висока податливост към развиване на деменция усъвършенства качеството на паметта единствено 6 часа след потреблението й. Редовното потребление на куркума доста понижава проблемите, свързани с деменцията.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР