Имали ли сте чувството, че когато става въпрос за пари

...
Имали ли сте чувството, че когато става въпрос за пари
Коментари Харесай

Време ли е да напуснете работата си, ако искате по-висока заплата?

Имали ли сте възприятието, че когато става въпрос за пари диалогът с вашия шеф просто не върви?

В отговор на това, американското издание Fortune показва няколко скорошни изследвания на консултантската компанията за човешки запаси Robert Half, извършени измежду 2800 американски чиновници. Единият от отчетите от края на август сочи, че 73% от хората изследват сегашните си позиции онлайн и ревизират каква е обстановката на пазара на труда по отношение на 54% пред 2 години. И мнозина не са удовлетворени от това, което откриват. Почти половината (46%) считат, че не им се заплаща задоволително. Не е и изненадващо, че обособен отчет открива, че 43% от интервюираните чиновници възнамеряват да търсят нова работа през идващите 12 месеца с съществена причина по-високо възнаграждение.

Може би си мислите, че множеството компании са обезпокоени през днешния ден за привличането и запазването на хората си и стартират да оферират по-добри заплати. Това обаче наподобява не се случва. Когато висшите мениджъри са запитани какви тактики ще приложат, с цел да задържат чиновниците си, трите неща, които показват преди заплатите са по-добра връзка с тях (46%), възстановяване на стратегиите за благодарност (41%) и повече образования (41%).

Посоченото е прелестно, несъмнено, само че не може да плащате сметките си с него. " В по-силна стопанска система, чиновниците, които се показват на високо равнище, постоянно имат варианти ", отбелязва Пол Макдоналд, старши изпълнителен шеф в Robert Half. " Има по-голям късмет да останат на работа, в случай че усещат, че получават заслужено възнаграждение. " Така че, в случай че приемем, че стопанската система остава мощна и дефицитът на хора продължава, по какъв начин наподобяват бюджетите на фирмите за заплати към 2020 година? Краткият отговор е: съвсем като досегашните. Годишните покачвания на заплатите за чиновниците ще останат при настоящия си % от 3,1%, съгласно 858 компании, интервюирани от застрахователната компания Willis Towers Watson.
 Искате по-висока заплата? Ето по какъв начин да си я поискате!
Искате по-висока заплата? Ето по какъв начин да си я поискате!

Няколко съвета, които ще ви оказват помощ

Това не значи, че не можете да печелите повече пари през идната година, като се придържате към сегашната си позиция и се стараете да се представяте на равнище. Проучването отбелязва, че нещата при топ чиновниците са добре. При тях заплатите тази година са се повишили приблизително с 4,6% и са с към 70% по-високи в сравнение с " междинния " чиновник. Това се чака да продължи и през 2020 година Бонусите за специфични планове и еднократни достижения също ще се покачат малко с 5,3 % от заплатата през тази година до 5,9% през идната.

В скорошно изследване на друга консултантска компания за човешки запаси Mercer 1300 огромни и междинни работодатели са декларирали, че единствено 21% възнамеряват нарастване на заплатите и множеството хора ще завоюват единствено с 3% повече през 2020 година спрямо тази година. Около 90% от фирмите " не престават да диференцират базовото възнаграждение във връзка с резултатите ", се споделя в изследването, като се прибавя, че през 2019 година най-добре представящите се чиновници са получили 1,6 пъти нарастване на заплащането по отношение на приблизително представящите се.

Aко сте проучили пазара на труда и сте открили, че не сте задоволително добре заплатени, не се тормозете да проведете диалог с шефа си. Разберете дали има нещо, което можете да извършите, с цел да печелите повече като специфичен план, избрана задача, може би трансфер в различен отдел на компанията и го направете.

Да приемем обаче, че тези благоприятни условия ги няма. Ако решите да преследвате по-висока заплата на друго работно място, не го отлагайте - съвсем 60% от хората в проучванията на Robert Half считат, че това ще помогне на техния капацитет да печелят повече. Докато към момента не се е появила идната криза, в този момент е моментът да си намерите компания, в която заплащането е по-високо.
 По-висока заплата: 9 неточности при договарянията
По-висока заплата: 9 неточности при договарянията

За да не тръгне диалога в неизгодна за вас посока
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР