„Имал съм случаи на българки, омъжени в Дубай, също имат

...
„Имал съм случаи на българки, омъжени в Дубай, също имат
Коментари Харесай

Българки, омъжени в Дубай, също имат сериозни проблеми

„ Имал съм случаи на българки, омъжени в Дубай, също имат проблеми да напущат страната. Съпругът им би трябвало да подпише позволение за това. Много постоянно мъжете задържат децата като заложници, с цел да са сигурни, че дамите им ще се върнат “, разкри някогашният заместник-министър на външните работи и общоприет консул в емирството от 2005 до 2007 година Милен Керемедчиев в „ Тази неделя “ по bTV.

Керемедчиев разяснява казусът с принцеса Латифа, която е държана като пандизчия от своя татко шейх Мухаммад Ал Мактум и обстановката с демокрацията и правата на дамите в ОАЕ. „ Първо и доста значимо е да се знае, че ОАЕ, въпреки че са със конструкция с президентство и министър-председател, са конгломерат от седем емирства, които са ръководени от седем владетели. Таке че в ОАЕ демокрацията е много разтегливо разбиране. Няма парламент. Цялата конструкция се управлява от един човек - от емира ", изясни Керемедчиев.

Шейх Мухаммад Ал Мактум е трето дете на шейх Рашид, който дружно с емира на Абу Даби основава Обединените арабски емирства. Има шест брака и 26 деца. В района е признато да се женят първи братовчеди, с цел да не се разделя положението на семейството. Такъв е и казусът с първата брачна половинка на шейх Мухаммад, от която има 12 деца. През последните години в района има известно усъвършенстване във връзка с правата на дамите, към този момент им е позволено да карат, само че обществото към момента е доста консервативно във връзка с тяхната роля в обществения живот, сподели Керемедчиев. Шейх Мухаммад е доста закостенял във връзка с дамите в своето семейство, а обстановката се усложнява от битките във семейството.

„ Борбата за власт и превъзходство във семействата е извънредно тежка и извънредно мощна. От самото начало емирът дефинира кои деца ще му бъдат директни наследници и пропагандната машина в страната стартира всеобщо да експлоатира с тези облици. Такъв беше случая с шейх Мухаммад, който дефинира за собствен правоприемник сина си Рашид, само че откакто той умря, съгласно клюки след корист с опиати, портретите му незабавно бяха свалени и сменени с тези на неговия брат Хамдан ", сподели Керемедчиев.

Дъщерите също вземат участие в тази битка за благоволението на татко си, само че Латифа е по-свободолюбива и желае да направи своя избор на брачен партньор, което татко ѝ няма да разреши, сподели някогашният ни консул в Дубай. Именно опитът на шейх Мухаммад да уреди династичен брак на 11-годишната си щерка от принцеса Хая в дома на Саудитите, става причина брачната половинка на шейха да избяга. Принцеса Латифа сигурно е жива, въпреки да е в златна клетка. Дубай е значим стратегически сътрудник и на Англия, и на Съединени американски щати, шейх Мухаммад е непосредствен на английското кралско семейство, тъй че натискът върху него няма да е огромен, само че несъмнено ще има разхлабване на ограниченията за защита на щерка му, сподели Керемедчиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР