Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ загубиха. Първа

...
Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ загубиха. Първа
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: Избори, ревизия и промяна са думите на годината

" Имахме три пъти избори и два пъти ГЕРБ изгубиха. Първа мощ е " Продължаваме промяната ", а черешката на тортата е преизбирането на президента Румен Радев ". Това съобщи депутатът Настимир Ананиев от групировката на Кирил Петков за Actualno.com за равносметката от миналата година.



" Разбира се, около цялата тази динамичност на събитията излязоха и доста други неща. Спомняте си да вземем за пример случая със земеделския производител Светослав Илчовски, който в 45-ото Народно заседание се осмели и описа по какъв метод се случват нещата в българското земеделие. Излязоха още доста други неща: автомагистрала " Хемус " и " инхаус " поръчките. Казано по-ясно - раздаването на пари в сакове – милиони, които се изнасят от банка в незнайна посока. Но тази година е доста специфична. Махам встрани ковидкризата, която няма по какъв начин да не повлияе на политическия, икономическия и обществения живот в България. Видяхме, че 44-ото Народно заседание, което изкара цялостен мандат, в действителност е направило по този начин, че законно да се краде ", съобщи той.



(Припомняме, че през месец май Светослав Илчовски направи серия от изказвания за търговия с въздействие и корупция в Народното събрание. По думите му пред депутатите предприемачът Иван Ангелов се е разраствал под персоналната настойчивост на някогашния министър председател Бойко Борисов, като той даже е съдействал за фиктивното повишение на цената на акциите му на българската борса). ВСИЧКО Пожарна охрана СЛУЧАЯ СЪС СВЕТОСЛАВ ИЛЧОВСКИ ВИЖТЕ ТУК 



(В началото на месец ноември Министерство на вътрешните работи заяви, че от близо 84 млн. за Лот 5 на Автомагистрала " Хемус " – 60 млн. са били изтеглени единствено за ден от банка без предварителна поръчка и са изнесени в сакове и чували. Месец по-късно ГДБОП арестува 42-годишния Борислав Колев. Той е упрекнат в пране на пари като подозренията са, че точно до него са стигнали парите - в действителност 53 млн. лева.).ВСИЧКО ЗА СЛУЧАЯ С БОРИСЛАВ КОЛЕВ ВИЖТЕ ТУК 

Настимир Ананиев регистрира резултатите от машинното гласоподаване на изборите, което за първи път беше въведено през тази година.

" Да не забравяме и въвеждането на машинното гласоподаване, което се видя, че е доста по-бързо, няма невалидни бюлетини, които постоянно са били сред 80 и 100 хиляди. Сега тези гласове бяха зачетени. Друго, което ме радва, е резултатът на ГЕРБ, който продължава да пада. Това го свързвам с напъните на министъра на Министерство на вътрешните работи Бойко Рашков, който натисна следения избор. Работата на полицията по този сегмент се усилва и сега, в който спряхме тази процедура, се видя, че резултатите наподобяват по друг метод. Тези, които изгубиха, ще кажат: ниска изборна интензивност. Не! Това не е правилно. Просто хората, които бяха подвластни, не излязоха да гласоподават ", разяснява Ананиев.

Той отечете и триумфа на " Продължаваме промяната " (ПП) на последните избори.

" Резултатът от всичко това, което изброих, е, че Политическа партия е първа политическа мощ. Формация, която преди 6-7 месеца не съществуваше и беше управлявана от двама много дейни министри от служебното държавно управление: Кирил Петков и Асен Василев, които за първи път демонстрираха друг метод към политиката. Първо действаме по-късно приказваме. Всъщност те ни демонстрираха съответни дейности, а по-късно са приказките. Българите ги поддържаха – 673 хиляди души и тук е моментът да кажа, че бих вдигнал жълт картон на социологическите организации, които объркаха резултата на групировката с 10 % ", съобщи депутатът.

Ананиев разяснява и отдръпването си от обединението " Изправи се, ние идваме ".

" Това беше коалиция от хора, които бяха на митингите. Аз съм протестирал над 200 дни против ръководството на Бойко Борисов и за оставката на Иван Гешев. Там се обединихме доста хора, които сме разнообразни, само че това което ни сплотява, беше, че желаеме да спрем ръководството на ГЕРБ, тъй като 12 години е задоволително. През последните месеци обаче вие си спомняте свадите, които се завъртяха към Татяна Дончева. Имаше два съответни и знаете, че Политическа партия ВОЛТ е общоевропейска партия и младежите в партията споделиха, че не одобряват този метод на правене на политика. Споменете си, че Дончева преговаряше първо с Корнелия Нинова от Българска социалистическа партия преди изборите за 46-ото Народно заседание, тя не я взе и Дончева се върна в " Изправи се! " След това абсурдът с 500К. И това беше нещо, което преля чашата. Събрахме се на народен съвет на партията и сътрудниците споделиха, че в случай че Татяна Дончева продължава да е в обединението, ние би трябвало да излезем. По-късно по този начин и направихме, а по-късно подкрепихме " Продължаваме промяната ", описа Настимир Ананиев.



Повече по двата абсурда четете тук: 

Разцепление в Изправи се.БГ: Политическа партия Волт се отдръпва от обединението

Ананиев приключи с благопожелание за самообладание от хората към новите ръководещи: " Промяната е тук! Има хора, които имат идея да създадат живота на българите по-хубав, те да имат заслужен живот и да се почувстват европейци ". 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР