Имахме случай, в който се опитахме да ескортираме безстопанствен кон,

...
Имахме случай, в който се опитахме да ескортираме безстопанствен кон,
Коментари Харесай

Кон за малко да обърне джипа на служители в община Разлог

Имахме случай, в който се опитахме да ескортираме изоставен кон, с цел да го затворим в икономически двор на общината, при което животното щеше да обърне джипа на отдела. Това описа Надежда Попадийна - шеф отдел " Екология " към община Разлог във връзка със зачестилите акции по прибиране на безстопанствени животни от основните пътища.





Въпреки ранния час, на основния път за Банско наоколо до селскостопанските площи още веднъж е цялостно с безстопанствени животни. Още един очевиден случай от преди няколко дни, когато стадо крави излиза на основния път и блокира придвижването в двете направления. Благодарение на доброволните старания на жандармерията в региона стадото било ескортирано и придвижването било освободено.



" Проблемът е в действителност прочут на общината. Опитваме се да създадем нещо, с цел да предотвратим достъпа на животни до пътя. Според закона кметът реализира надзор над придвижването на животни. Особено внимание обръщаме на свободно пуснати животни, само че пълномощията на кмета засягат повече селскостопанските земи, както и улиците в града ", сподели Надежда Попадийна - нач.отдел " Екология " към община Разлог.

Множество сигнали получават в общината постоянно. За жал обаче екипите, които изпращат на място срещат компликации.

" Ние не можем и да ги придвижим някъде да ги затворим, защото към напредването има избрани условия, на които общината не дава отговор ", добавя Попадийна.

Проблемно за общината е и определянето на притежателя на съответното животно-нарушител.

През миналата година са формирани 5 акта на фермери за административно нарушаване. Повечето от актовете са за крави, чиито притежатели по-лесно се разпознават, тъй като имат ушна марка.

Собствениците на тези животни-нарушители неведнъж са предупреждавани документално и с протоколи. Наясно са, че в случай че техни животни бъдат установени в обсега на пътя, ще бъдат глобени и ще се прибегне до мярка преустановяване на договорните връзки с общината, в случай че имат такива.

" Тук постоянно има заплаха от излизане на животни, в случай че те са пуснати свободно без овчар ", безапелационна е Надежда Попадийна.

Вижте директното включване на Али Мисанков


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР