Имахме огромни задължения и арбитражен съд в Париж. Нямахме подписан

...
Имахме огромни задължения и арбитражен съд в Париж. Нямахме подписан
Коментари Харесай

Борисов отговори в НС за отношенията ни с Русия, АЕЦ "Белене" и "Балкански поток"

Имахме големи отговорности и трибунал в Париж. Нямахме подписан контракт, с цел да знаем какъв брой ще се оскупи цената. В момента са подадени 12-13 предложения, само че няколко от тях заслужават нашето внимание.

От една страна за Китайската компания, южнокорейската нуклеарна и един консорциум на "Росатом ". Хипотезата в този момент е изцяло друга за "Белене ". Имаме два лични реактора. Към тях се причислява "Росатом ", "Дженералелектрик ", "Фраатом " и една немска компания.

Това съобщи от трибуната на Народното събрание министър председателят Бойко Борисов по отношение на продължаването на плана Белене.

" Що се касае за Южен поток. Знаете за какво беше спрян. Няма да разясня, с цел да не нервирам. Положихме големи старания за него и президентът Путин и министър председателят Медведев. Той действително от през днешния ден се строи. За над милиард евро ще текат процеси. Както ми сподели през днешния ден финансовият министър, минимум Данък добавена стойност ще вземем. Проектът е "Балкански " и звучи доста по-добре от "Турски ", не че имам нещо срещу Турция. Тази дума "Балкани " се приема положително в Европа ", сподели той.

" Възможно най-хубави връзки имаме с Русия, такива каквито имаме с Европа, Съединени американски щати и всички страни. Проблемът с миграцията и опасността, която върви, тъй като в Турция към този момент не ги желаят, откакто не си заплаща Европа, е сериозен ", съобщи Борисов.

"Младен Маринов сподели, че 440 през днешния ден са влезнали до 11 часа. Натискът е напълно към Гърция. Към нас турците си съблюдават уговорката ", сподели министър председателят.

„ Въпросът със глобите не е по силите на България и, в случай че си мисли, че някой тук може да го придвижи, с цел да паднат, се заблуждава. Всички в съвета гласоподават за наказания “, добави той.

„ Наивно е да кажа, че мога да направя по този начин, че да паднат глобите и по тази причина не бих го споделил. Ако Минските съглашения се спазят, тогава несъмнено ще паднат глобите. Виждате, че огромните страни се бомбардират със наказания една друга. Това въздейства ужасно доста и на търговията и на връзките “, сподели Борисов.

„ Ние постоянно сме казвали, че Европа и НАТО са нашите стратегическа сътрудници и държим на тези си думи. Много неща сме създали другояче за Руската федерация и тя го прави оценка. Прагматично тъкмо и въз основата на взаимната полза продължаваме да работим нататък “, добави Борисов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР