Имахме много ползотворна среща в понеделник в 14.00 с биопроизводителите.

...
Имахме много ползотворна среща в понеделник в 14.00 с биопроизводителите.
Коментари Харесай

Биопроизводителите ще получат близо 70 млн. лв. през юни

Имахме доста ползотворна среща в понеделник в 14.00 с биопроизводителите. Това сподели пред публицисти министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов който посети фермерски пазар с артикули, създадени в зоните от Натура 2000, съобщи „ Фокус “.

„ Очакваме регистърът да бъде подготвен и по електронен път всички контролиращи лица да вкарват информацията за всеки един от над 8000 биопроизводители, тъй че да имаме надеждна онлайн информация, а не да събираме по екстензивен път, което ни бави заплащанията. Очакваме юни-юли този указател да бъде подготвен. Поели сме ангажимент и имаме близо 60-70 млн. лева заплащания за биологични производители “ , съобщи Порожанов. По думите му в седмицата сред 3 и 8 юни те ще бъдат поетапно разплатени, както и агроекологията, която стои.

„ Не можем да забраним да се продава един или различен артикул. Наименованието, което един или различен производител е избрал за своя артикул, няма по какъв начин да се управлява на национално равнище. Опитваме се да промотираме българския артикул като цяло. В момента сме привилегировани от това, че идва реколтата. Лошият образец пристигна със свръхреколтата в розите, в този момент чакаме доста хубава с черешите. Надявам се празникът на черешата да мине под друго мото, не с „ Дайте ни помощ “, добави той.

„ В края на краищата това не е розов свят, в който обран на деня би трябвало да бъде обработен на деня. Темата с българското произвеждане считам, че малко по малко си настава. Важно е да създадем и акции, тъй като самото мислене на българските консуматори, както да вземем за пример в една Словения, ще си купят най-после нещо вносно от България или някъде другаде. Те са националисти хората. Трябва да бъдем малко по-активни, в това число и медиите “, сподели още Румен Порожанов.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР