"Имахме много добра среща с външния министър и представител на

...
"Имахме много добра среща с външния министър и представител на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп и Сергей Лавров разказаха за срещата си в Белия дом

"Имахме доста добра среща с външния министър и представител на Русия Сергей Лавров. Обсъдихме доста тематики, в това число търговията, Иран, Северна Корея, контрола на нуклеарните оръжия и интервенция в изборите. Очаквам с неспокойствие да продължим нашия разговор в близко бъдеще! ", написа американският президент в Twitter.

От своя страна, Сергей Лавров е декларирал пред публицистите: "В Белия дом се организира среща с президента Доналд Тръмп, която мина в атмосфера на, съгласно мен, взаимно съгласие, най-вече във връзка с отговорността на Русия и Съединени американски щати за положението на нещата в света “, споделя Лавров.

Според думите му, на срещата са били повдигнати тематики за стратегическа непоклатимост и надзор върху оръжията. Освен това страните са се споразумяли да подхващат стъпки за попречване на рецесия в Персийския залив.

Припомняме, че ръководителят на съветското външно министерство се срещна с Доналд Тръмп във Вашингтон. По-рано Лавров се срещна и с американския си сътрудник Майк Помпео.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР