„Имахме много добра среща, бих казала, с г-н Гешев. Всички

...
„Имахме много добра среща, бих казала, с г-н Гешев. Всички
Коментари Харесай

Йончева: Прокуратурата в Испания не е прекратила работа по „Барселонагейт“

„ Имахме доста добра среща, бих споделила, с господин Гешев. Всички задаваха съответни въпроси, тъй като те са осведомени със положението на върховенството на закона. Аз и мои сътрудници попитахме какво става с такива знакови каузи като така наречен случай с Барселона, който беше разследван от испанската прокуратура и върнат на българската, с цел да продължи тука “, описа Елена Йончева в „ Лице в лице “ за визитата на евродепутатите от Мониторинговата група на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи у нас.

По думите ѝ е илюзия, че прокуратурата в Испания е прекратила работа по случая. Според нея тази информация, която се е появила в български медии е била платена. Самата тя е провела телефонен диалог с испанския профилиран прокурор същия ден „ го попитаха дали това е правилно, той ми сподели, че това не е правилно, само че когато в една европейска страна, в две европейски страни се води едно следствие, то се трансферира на тази, която е по-напреднала “.

„ Второто е по този начин наречените „ кюлчета “, от което всички бяха доста впечатлени в кавички, по този начин да кажа. Другото, което впечатлява моите сътрудници, е по какъв начин е допустимо един министър-председател да каже в аудиозапис, че би трябвало да бъде смачкан негов политически конкурент и предприемач и да няма последици “, сподели Йончева.
Снимка: btvnovinite.bg
По думите ѝ Гешев е заречен да даде спомагателна информация, незнайна на медиите, за следствието на фотосите на чекмеджетата с пачки евро и кюлчета злато. Йончева е безапелационна, че не търси възмездие, въпреки че във въпросния аудиозапис е ставало въпрос за нея.

„ 11 милиарда евро губим вследствие на корупция всяка година “, съобщи евродепутатът, базирайки се на данни на ЛИБЕ, съгласно които се връщат сред 50% и 70% от парите, дадени за публични поръчки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР