„Имахме кратка среща с премиера Зоран Заев. Беше кратка, защото

...
„Имахме кратка среща с премиера Зоран Заев. Беше кратка, защото
Коментари Харесай

Лидерът на опозицията в Македония за Заев: Нямахме какво да си кажем

„ Имахме къса среща с премиера Зоран Заев. Беше къса, тъй като нямахме тематика. Целият въпрос беше привършен в течение на вчерашния и днешния ден “, съобщи ръководителят на главната македонска опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицковски след срещата със Заев в Народното събрание, предава скопското електронно издание „ Плюс инфо “, представено от " Фокус ".
„ Нямам какво да прибавя, към този момент го споделих в прав текст на двете конференции, които дадох в течение на вчерашния и днешния ден. Така че нямаше никакви нови моменти, които можем да си кажем един на различен, също така да повторим, че това за мен е капитулация, контракт за капитулация на Република Македония “, акцентира Мицковски.
Това съглашение ни бе предадено. От премиера получих информация, че на идващия ден съглашението ще премине на съвещание на държавното управление и ще бъде разкрито. Така че евентуално в течение на утрешния ден обществеността ще знаер детайлите и спецификите на същия. Ние занапред ще го разгледаме, тъй че ще разясняваме през идните дни детайлите, които обществеността не знае, или не й бяха презентирани задоволително ясно през миналите два дни “, съобщи опозиционният водач.
На въпрос дали той е изискал среща и молба да разкрие повече елементи за срещата, Мицковски отговори:
„ Аз желаех среща, с цел да получа контракта, по тази причина и желаех срещата. Получих контракта и откакто го проучваме вътрешнопартийно ще желаяме и съвещания с всички партийни комисии и всички партийни органи, като Изпълнителният комитет, депутатската група и Централният комитет. В дните, откакто същият бъде декласифициран, той ще бъде показан на обществеността. Ще желаяме съвещания и с другото общество, каквото е Македонската православна черква и Ислямската религиозна общественост, каквото е Македонската академия на науките и изкуствата, която, за жалост, с този контракт няма да бъде с това име и може би към този момент ще има друго име. Ще желаяме и съвещания с другите публични групи в Република Македония. Така че бихме желали да съберем един по-широк диапазон на отзиви в интервала, който следва “, изясни водачът на ВМРО-ДПМНЕ.
На въпрос на публицист, дали ще има време за това, защото идната седмица договорът влиза в Народното събрание, Мицковски съобщи, че отговорът на този въпрос се съдържа в самия въпрос.
„ Някой ни докара до една такава нежелана обстановка - Република Македония, жителите на Република Македония и всички публични групи в Република Македония. Те приватизираха и монополизираха целия този развой. Сега ни сложиха пред приключен факт да разясняваме капитулацията. Но ние през днешния ден към този момент казахме на нашата конференция, че ще използваме всички демократични и законови средства, които имаме разполагаем, с цел да попречим на това “.
Мицковски съобщи, че президентът на страната Георги Димитров споделя позицията на ВМРО-ДПМНЕ и персонално неговата позиция.
„ Президентът ме осведоми и ме окуражи, че в течение на днешния ден също ще се обърне към обществеността, тъй че можете да го разпитате за детайлите по време на това послание “, съобщи той.
Председателят на ВМРО-ДПМНЕ добави, че въз основа на детайлите, които са известни от медиите, освен, че няма място за смяна на неговата позиция, а в противен случай, неговото мнение и това на партийните органи единствено се е затвърдило.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР