Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде

...
Имахме конструктивен пленум, защото приехме правилата, по които ще бъде
Коментари Харесай

Деница Златева: Въвеждаме европейски стандарт по избор на председател на БСП

" Имахме градивен пленум, тъй като приехме разпоредбите, по които ще бъде избиран директно за първи път в историята на Българска социалистическа партия бъдещият ръководител на партията. Чуха се доста оферти, някои от тях бяха признати, по тези правила се работи съвсем година ". Това съобщи зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева след съвещанието на Народно събрание на левицата. Тя посочи, че доста оферти са били направени в хода на изработването на разпоредбите и че от Българска социалистическа партия са употребявали европейски опит, тъй като директният избор е известна процедура при европейската левица.
" Ще има явен и транспарантен развой - и при предизборната акция, и при процеса на сформиране на изборните описи, процеса на организация на изборната акция, изборния ден. Имаме Централна комисия по подготовка на избор, формирана от 9 члена - тя беше определена през днешния ден ", посочи Златева и разясни, че ръководителят на тази комисия е Емил Войнов. Тя разяснява и конкретизираните дати на избора на ръководител - на 26 април е първият тур на избора, а в случай че се наложи балотаж, той ще бъде на 3 май.
" Всеки социалист ще може да взе участие в директния избор, налични ще бъдат секционните изборни комисии. В един ден ще се организира гласуването. Мисля, че вкарваме един нов стандарт на демократична процедура и ангажираност на всеки един партиен член в избора на бъдещия ръководител ", акцентира още Златева. Зам.-председателят на левицата изрази вяра, че ще има забавна предизборна акция. Тя изясни, че всеки би трябвало да показа платформата си и виждане за развиване за развиването на партията. " Това би трябвало да бъде конфликт на хрумвания, а не конфликт на това кой харесва или не харесва управлението ", заключи Деница Златева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР