Имахме една много добра дискусия, много честна. Това каза премиерът

...
Имахме една много добра дискусия, много честна. Това каза премиерът
Коментари Харесай

Борисов: Мисля, че всички си тръгнаха с по едно на ум

" Имахме една доста добра полемика, доста почтена ". Това сподели министър председателят Бойко Борисов в изказването си след срещата на върха в София.

" Присъствието на ръководителите на Европейския парламент, Европейската комисия и Европейския съвет е израз на почитание към българския народ ", разяснява още той и съобщи, че " Българското европредседателство ще бъде запомнено като сполучливо ".

" Видяхте доскоро да си стискат ръцете президентът Вучич и президентът Тачи. Видяхте шестима президенти да подписват контракти, интерконектори - нещо, което единствено преди години беше невероятно ".

" Дадох един обикновен образец. Ако Западните Балкани въплъщават една страна, тя ще е с БВП 96 милиарда евро. Това е брутният вътрешен артикул на страната Словакия с население по-малко от Румъния. Това ли плаши Европейският съюз? Не е ли по-добре тези хора да са в договаряния с Европейския съюз, техният политически хайлайф да се старае да покрива всичките критерии, или да ги оставим другите геостратегически играчи да дойдат и да усилят и немалкото си въздействие, което имат ".

" Много тематики за размисъл сме си задали и мисля, че всички си потеглиха от тук с по " едно на разум ", както българите обичаме да споделяме ", добави Борисов:

" За всички стана ясно, че с проблемите, които имаме, с огромните геостратегически играчи в света, единение избавление на Европейски Съюз е да бъдем единни, или както Ангела (Меркел - бел. ред.) сподели – " един лист хартия да не може да мине сред нас ". Мисля, че през вчерашния ден го усетих, сутринта го усетих, че към този момент сме осъзнали, че силата на Европейски Съюз е в това ".

Премиерът изрази вяра до края на годината да стартира построяването на интерконекторната връзка сред България и Гърция. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР