Имахме Ало, Ваньо, Ало, Кокинов, Ало, Банов. Общото между трите

...
Имахме Ало, Ваньо, Ало, Кокинов, Ало, Банов. Общото между трите
Коментари Харесай

Нинова: Общото между трите кабинета Борисов е `Ало, корупция`

" Имахме " Ало, Ваньо ", " Ало, Кокинов ", " Ало, Банов ". Общото сред трите кабинета на Борисов е " Ало, корупция ", съобщи ръководителят на ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Корнелия Нинова в декларация от името на партията.

Тя добави, че тези случаи демонстрират, че това е модел на ръководство на държавното управление и упрекна ръководещите в разпространяване на неистини.

" Елена Йончева и Българска социалистическа партия не са подали нито един сигнал до органите - нито за оградата, нито за Хасково, нито за пътищата? ", попита Нинова, цитирайки ръководещите. В отговор тя уточни, че на 9 юни 2017 година от Българска социалистическа партия са подали сигнал за оградата ни по границата с Турция до основния прокурор, като делото е формирано и се проверява, а сигнал е подаден и до всички европейски посланици.

Сигнал до основния прокурор от 12 януари 2018 година е подаден и за случая Хасково " Кумгейт ", като за това също е формирано дело и се проверява, добави Нинова. Подаден е и сигнал до Софийска градска прокуратура за разходване на финансовите средства за ремонт и поддържане на пътната мрежа в България от АПИ, съобщи тя. Лидерът на левицата укори премиера Борисов в безмълвие по аферата с Ларгото: " Няма сини и червени лампи, внезапно светлините в Министерски съвет изгаснаха ", добави Нинова. 

Тя още назова развитията от последните дни и обвиняванията против Йончева за пране на пари образец за опит да се подменят правилата на правовата страна и свободата на мнение с тирания.

" Каква администрация сътвори Бойко Борисов по време на своето 10-годишно ръководство? Партийните калинки, които са послушни и подписват всевъзможни документи, безапелационно са на респект и с бонуси. Истинската достоверната, професионално квалифицираната администрация, която не е съгласна с това, от през вчерашния ден са схемаджии ", съобщи тя.

Нинова още упрекна Борисов в антиевропейско държание и съобщи, че той пилее европейски пари безстопанствено. " Според Лиляна Павлова на откриването на същото това Ларго там са изразходени 53 млн. европейски пари. ГЕРБ се превръщате в " Граждани за Антиевропейско Развитие на България ". България не е получила тези средства, с цел да се отклоняват в частни джобове, а за развиването на страната и за благосъстоянието на народа ни ", съобщи Нинова. 

Лидерът на левицата прикани да " дълбока смяна на модела на ръководство ". " Тази смяна изисква доста изпитание, доста храброст от доста хора... Тя зависи от всеки от вас, уважаеми българи. Колкото по-рано я поискате, толкоз по-рано ще я почувствате в живота си. Ние имаме вяра, че тя идва скоро ", приключи Нинова.

Отговорът

След нея с декларация от името на ГЕРБ излезе депутатът от ръководещата партия Тома Биков. Той упрекна левицата в съдействие с " проведена незаконна група за изнудване ".

" Вчера под формата на журналистическо следствие, в кавички, беше показан компромат, подаден на Българска социалистическа партия от хора, които са на границата на престъпния контингент. Организирана незаконна група за изнудване на хора в разнообразни държани институции и това ще стане ясно и тогава ще ви питаме - какви ги вършите да се срещате с такива хора? ", попита Биков.

Той още веднъж застана зад позицията си, че Йончева не би трябвало да бъде наричана публицист. " Какво разкри госпожа Йончева за българските автомагистрали? Дотук имаме всичко на всичко един въпрос. Това е нейното велико разобличаване, което тя направи - това не е разобличаване, това е въпрос ", съобщи Биков. Той добави, че Народното събрание не е място за проверяващи публицисти.

Биков още обвини левицата, че с дейностите си разединява обществото и то единствено за персонални облаги. " Българска социалистическа партия са подготвени да докарат до разпад страната, единствено и единствено Корнелия Нинова да си сбъдне детската фантазия и да стане министър председател - има цели, които са по-високи от средствата ", съобщи той.

" Миналата седмица твърдяхте, че прокуратура е бухалка на ГЕРБ, тази седмица твърдите, че ѝ вярвате – ами тя е една и съща. Тя не се е сменила ", обърна се още към депутатите от левицата Биков. " Надявам се да излезете и да се излекувате от тази полуда, тъй като тя е рискова за страната, не за вас " завърши той измежду бурните овации на ръководещите. 

С декларация от името на " Обединени патриоти " излезе и депутатът от ръководещата коалиция Валери Симеонов, който дефинира изказването на Нинова като изпълнено с клюки и патетични лозунги. Той опроверга водача на левицата, като съобщи, че не може да се приказва за скандал в тази ситуация. 

" По въпросното закъснение на строителното осъществяване е сезиран съдът, който се чака да се произнесе на втора инстанция. Какъв е абсурдът? Извадили един запис ", съобщи Симеонов, наричайки аферата " следващата операция ". 

" Въпросната журналистка, която е противоречиво какъв брой е журналистка, по никакъв метод не може да бъде одобрявана като човек, който изнася достоверни обстоятелства ", обърна се към Йончева Симеонов. Той добави, че всички " средноинтелигентни хора " считат, че Българска социалистическа партия са хванали един човек, който " неособено схваща какво прави ", още веднъж визирайки представителя на Българска социалистическа партия. " Не злоупотребявайте с нея, най-после ще я пратите в пандиза ", съобщи той.

Симеонов добави, че съгласно него " прокуратурата пресоли манджата ", по същия метод, по който се самосезира за случая с продажба на български паспорти. Според него от този случай нищо не е излязло, само че отношението на прокуратурата е " нечовешко " -  " да държиш ти три месеца в условия на затвор ".

Симеонов още съобщи, че е редно аферата да бъде завършена преди " да се докараме до такова положение, че да връщаме тези 53 млн. евро ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР