Имах възможност да видя по-големите спортни обекти в община Смолян

...
Имах възможност да видя по-големите спортни обекти в община Смолян
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев: Ще подкрепим усилията на Николай Мелемов за развитието на спорта

Имах опция да видя по-големите спортни обекти в община Смолян и съм извънредно удовлетворен и от това, което видях. Още повече, че Николай Мелемов и община Смолян поставят големи грижи и старания за развиването на спорта в района. Клубовете употребяват базите гратис. Ние виждаме голям смисъл в това и министерството да подкрепя общината за по-нататъшното развиване и доизграждане на спортната база, съобщи министърът на спорта Красен Кралев при визитата си в Смолян, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.



Заедно с претендента за кмет на Смолян от Политическа партия ГЕРБ Николай Мелемов, депутата доктор Красимир Събев, регионалния шеф Недялко Славов и претендентите за общински съветници от Политическа партия ГЕРБ разгледаха противоречивите обекти в регионалния град.



Кралев заяви, че ще поддържа напъните на локалната власт за възобновяване на подготвителния стадион „ Смолян “ с полагане на нова настилка от изкуствена трева, с цел да стане прелестен комплекс дружно с другите уреди към него, за които има подсигурено финансиране.



По думите му една община не може и не е нужно да развива всичките типове спорт.



„ Имаме над 110 регистрирани федерации в България. Важното е всеки регион да разпознава тези спортове, които са най-подходящи и известни измежду популацията. Аз виждам, че тук има развиване на плувните спортове, футбол, атлетика, волейбол, баскетбол, повдигане на тежести. Нека младежите на общината сами намерят тези спортове, които им харесват, да поддържат тези, които имат обичаи, с цел да може да се развиват като пълноценни жители, да имаме крепко младо потомство. А новата спортна зала към Математическата гимназия е прелестна, впечатляваща “, акцентира Кралев.

Той изясни, че концепцията на държавното управление е да се построяват такива салони, които могат да се употребяват и като зали за надпревари в професионалните шампионати.



„ Това е напълно пълноценна многофункционална зала, която е извънредно подобаваща, лесна е за поддръжка, което е доста значимо, тъй като постоянно се залита към огромни зали за две-три хиляди души, а никой не мисли каква ще е поддръжката по-късно. Смятам, че този размер е извънредно най-благоприятен, с цел да може да упражняват и учениците, и професионалните спортисти. Условията тук са прелестни “, посочи министър Красен Кралев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР