Имах намерение да се изказвам по ситуацията в България, партията

...
Имах намерение да се изказвам по ситуацията в България, партията
Коментари Харесай

Предстои атака по българската ядрена енергетика

Имах желание да се изричам по обстановката в България, партията и вътрешно-партийни въпроси. За страдание, животът е по-мъдър от нас и ни постанова своя дневен ред. Затова желая пред вас да  дам малко информация и да ви кажа за какво и по какъв начин се случва през последните 10-12 часа.  
Очаквах да се отдам на внуците си, откакто Върховен касационен съд и Апелативният съд анулираха всички присъди на спецсъдилищата против мен. Отмяната на тези присъди е едно от най-сигурните доказателства за потреблението на този профилиран съд като бухалка против политически съперници.
За страдание, не ми е било писано. > Станах още веднъж воин, и то със международен мащаб.
Благодарение на американския департамент, Министерството на финансите и тяхната комисия по финансово разузнаване. Не съм горделив, както сподели един от сътрудниците по тия описи. 
Но ще ви кажа почтено: Първо, позор ме е. Второ, ми е извънредно обезпокоително. Покъртен съм от метода, по който сякаш най-великата народна власт, носителят на правдата и истината в международен мащаб, на достойнството и морала, по какъв обикновен, безочлив метод може да оклевети хората на база на неистини и клевети. И не се опасявам да го кажа.
На вас дължа и би трябвало ясно да го кажа: Нямам офшорни сметки. Нямам 5 милиона. Нямам компании, които да вършат бизнес с " Козлодуй ". Всичко това са неистини. Това са неистини, сравними с тези, които Яне Янев 2012-2013 година преди референдума, който провеждахме за АЕЦ " Белене ", ръсеше от телевизия на телевизия. Осъдих го 3 пъти за клюка. Тези не знам дали ще ги осъдя. Ако намеря тези 5 милиона, за които приказват, сигурно ще ги осъдя.   
Цинично е в листата " Магнитски " с мен да стоят имената на Иван Генов и Александър Николов. Цинично е, тъй като Иван и Сашо бяха първите, които подписаха през 2009 година съглашение за проучване на опциите да се строят в България американските нуклеарни реактори. Американците издъниха и хората, които се опитваха да ги прокарат. Да не би някой да си намерения от равнището на експертизите на Александър Николов и Иван Генов, че някой може да противостои на американските ползи, да не би някой да си намерения като Николай Малинов, че може да прави нещо дружно с Русия.> Знам по какъв начин работи американското посолство > 2007 година дипломат Джон Байърли събираше информация за този и оня. Знам и кои са доносниците на американското ченге в посолството - единият се споделя Красен Станчев от Института за пазарна стопанска система, вторият е специалистът Стефан Гамизов, третият е Галя Александрова, която по ония времена беше зам.-главен редактор на в. " Капитал " - тогава те образуваха позициите на американското посолство. Сега кои са доносниците, формирали тези позиции, не знам, само че са отново от този кръг. 
Американците не се интересуват от Nexo и от хората, получавали парите на Nexo в България, безочливо и безсрамно в нарушаване на Закона за политическите партии. Нито от индивида, който приключи контракта с " Газпром ", поради който платихме 1 милиарда лева повече за доставки предходната година. Неговите медиатори са вкарани непосредствено вътре. Само тук прокуратурата си свърши работата. Погледнете какво се случва: видите ли, надали не прокуратурата е отговорна, че към този момент работи. 
Да кажа каква е простичката истина: Води се война за последно изтикване на всички съветски енергийни доставки за България, района и изобщо за цяла Европа. Не си правете илюзии, че някой се занимава с приказки. > Приключихме с съветския газ, платихме си сметката  > прочее продължаваме да я плащаме и през януари и февруари с 200 млн. надплащане. Искам да ви кажа, че Русия имаше такова състояние при енергийните доставки за цяла Европа, освен за България, не тъй като упражняваше политически напън, а тъй като нейните доставки бяха по-евтини и обезпечени. Затова и България е разчитала енергийно до момента на Русия. 
Тъжно! Сега се наслаждавайте на диверсификацията, търсете газ по моретата и океаните. Тези хора извършиха първата поръчка. Сега следва офанзива по българската атомна енергетика. И не е единствено нуклеарното гориво. Тази борба против мен не е борба за предишното - борбата е за бъдещето на България и на българската енергетика и изобщо за изтикването на Русия от България.
Нито един от нас не е защитавал съветски ползи, ние сме защитавали българските ползи, тъй като България е заинтригувана от това да доставя на ниска цена и несъмнено нуклеарно гориво.  Американското гориво е остарялото съветско гориво и е с по-лоши параметри. 
Не се тормозете за мен - това са неистини, които нямат никакво практическо значение. Това са неистини, които демонстрират метода, по който ще бъде манипулирана и движена България оттук насетне.
Затова си мисля, че е значимо Българска социалистическа партия и Конгресът да кажат - > ние стоим зад националните ползи на България  > и поддържаме хората, които са защитавали тези ползи.
Българска социалистическа партия остана една от дребното партии, да не кажа единствената, която работи, изхождайки от националния интерес на страната. Не от ползите на Русия, Франция, Англия и не знам кого си. А националният интерес на България изисква да бъде непокътната българската нуклеарна енергетика. Да бъде развивана и ние сме длъжни да обезпечим развиването й въз основата на най-хубавите предложения.  
Същите тези дърдорковци, Мартин Димитров и други, в миналото стопираха реакторите на АЕЦ " Белене ". Преди двата съветски блока костваха 4 милиарда евро. Сега двата нови американски реактора, които не са направени на никое място, в случай че решим да ги вършим, ще ни костват 30 милиарда $. Онзи план бил " корупционен ", а този какъв е? 10 пъти по-скъп съвсем. Няма ли да се стегнем и да си защитим интереса? Докога ще ближем някои елементи на така наречен Голям брат?
И от тази позиция доста е значимо какво ще бъде бъдещето на Българска социалистическа партия, по какъв начин тя влиза в изборите. Много пъти съм приказвал на пленуми на другарите от опозицията: да се смъква водачът на една партия не е обикновено, изключително това се отнася за Българска социалистическа партия. Напрегнете се, предложете нещо друго, нещо ново. Слушаме единствено едни клишета за съвременно ляво, на които сме се наслушали. Някак си не мога да приема тези сценки през днешния ден тук, не мога да приема позата на едни хора, които още веднъж са застанали на балкончето и с бели ръкавици раздават оценки. 
През 1996 година някои от същите през днешния ден сваляха Жан Виденов със същия хъс и ненавист. Свалиха го, въпреки че нямаше да могат, в случай че той не си бе тръгнал. Какъв бе резултатът от това събаряне? Свалиха освен Жан, а цялото държавно управление, разтуриха и Народното събрание, и Българска социалистическа партия заставам 8 година отвън властта. Сега играем същата игра - на война против управлението на партията, въз основата на неистова ненавист. Какви са тия циркове? > Омразата е път за на никое място!  > Партията е партия поради идея, цели и идеали!  Не, ние ще се борим против Нинова до дъно, каквото и да ни коства това. Тази война е на живот и гибел. Само че, този пердах финален да не се окаже пердах финален за мнозина. Не за лявата концепция, а за някои, които си я показват единствено чувайки вътрешните си гласове.
Ние по тази причина сме партия. Трябва да се чуваме и да се разбираме. Ако не сме го разбрали това, си мисля, че не ни е добра вероятността. Въпреки това съм уверен, че този път Българска социалистическа партия е на правия път. Ние реализирахме постоянни стъпки в лявата обществена политика през последните няколко месеца. Българска социалистическа партия се появи на политическата сцена като единствената партия, която предложи модел, друг от този, който да изкара България от политическия блокаж. 
Ние няма по какъв начин да се прегърнем с ГЕРБ, няма по какъв начин да се прегърнем и с Движение за права и свободи, само че можем да се разберем с тях за пет или шест неща, които би трябвало да бъдат свършени в България идващите няколко месеца. От това има потребност България, с цел да можем да излезем от блокажа, в който сме се натикали. И днешният конгрес ме прави оптимист: Българска социалистическа партия е на прав път. 
 
(със съкращения)
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР