Имах намерение да подам сигнал, но тъй като е образувано

...
Имах намерение да подам сигнал, но тъй като е образувано
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова откровено за плагиатството на Петър Илиев

Имах желание да подам сигнал, само че защото е формирано към този момент произвеждане, на някакъв по-късен стадий ще се наложи да дам писмени пояснения или някакъв различен вид доказателства. Това съобщи доцент Наталия Киселова по НТВ по отношение на плагиатството и Петър Илиев.

" Нямам концепция кои са другите подадени сигнали. Аз влязох в този скандал инцидентно, не съм дала аз сигнали на уеб страниците на медиите, които са чели моята дисертация. Тези инспекции, които се появиха в общественото пространство са правени, откакто е оповестено кой ще бъде министър на правораздаването, защото всички адвокати се вълнуваме от тази тематика. През последната година тематиката за правораздаването и правосъдната система взеха много сериозен превес в публичния спор. След като обаче бе упоменато и името ми, взех решение, че е редно да се намеся ", съобщи Киселова.

" 2015 година получихме като подарък книгата на Петър Илиев и когато сложих въпроса, че има някои неща, които ме смущават, беше казано да седнем и да се разберем. Аз организирах два диалога с него, само че защото нещата тогава бяха по този начин, че трябваше по някакъв метод да продължим да живеем, аз насочих напъните си в друга посока, написах книга, която също е налична. ", изясни тя.

" Имаше два реда, по които можеше да се действа - по законов път и по пътя за отбрана на авторското право. Моят блян от самото начало е бил нещата да се уредят по най-деликатния метод, аз не съм желала гласност, а да се решат проблемите в границите на катедрата ", добави доцентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР