Имах абсолютно достоверна информация за решението на Министерския съвет, че

...
Имах абсолютно достоверна информация за решението на Министерския съвет, че
Коментари Харесай

Вътев за зърното: Имах достоверна информация, че решението ще бъде внесено в Народното събрание

Имах безусловно достоверна информация за решението на Министерския съвет, че ще бъде препоръчано на Народното събрание да бъде импортирано. Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев след съвещанието на Комисията по земеделието, храните и горите по отношение на предлагането за отпадането на възбраната за импорт на украинско зърно, съобщи кореспондент на " Фокус “ .

" Все отново, дано всички сме наясно кой е висшият орган в тази страна – това е Народното събрание, по-късно е Министерският съвет “, сподели още Вътев.

Вътев изясни, че той съставлява държавното управление, а позицията на министерството, което той ръководи, съответствува с позицията на кабинета. По думите му неговата роля е да отбрани ползите както на производителите, по този начин и на преработвателите.

" Аз съм тук в качеството на министър, не в персонално. Министерството на земеделието е част от Министерския съвет, т.е. министърът е част. Нашият взор е много едностранен – само и единствено от позиция на земеделските производители, само че ние имаме преработватели. Трябва да защитим и двете страни.

От друга страна, има разбори от Министерството на стопанската система, разбори на Министерството на финансите. Когато цялата тази компилация от цялата тази комплицирана информация бъде оценена, решенията стартира да наподобява по различен метод и на мен не ми остава нищо друго с изключение на да се подчиня “, сподели още той.

Той отхвърли да е липсвал разбор за това какви биха били икономическите последствия от рухването на възбраната.

Запитан дали е подготвен да си подаде оставката, Вътев отговори, че в случай че министър председателят му я изиска, той ще си я подаде и бе безапелационен, че не се тормози от това.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР